Öğrenci evine baskın

Öğrenci evleri ve apartlarla ilgili tartışmalarla beraber “resmi görevliler”in operasyonları da hız kazandı.

Yayınlanma: 09.11.2013 - 11:41
Abone Ol google-news

Kimi valiler Başbakan’ın sözlerini emir kabul ederken, polisler de kapı kapı dolaşarak soru soruyor, inceleme yapıyor. İstanbul Valiliği ve Beyoğlu Belediyesi’ne göre yaptıkları operasyon ruhsatsız işyerleri ve sigortasız eleman çalıştıranlara yönelik. Ancak Tophane’de ellerindeki listede bulunan adreslere giden polislerin davranışı vali ve belediye başkanının sözlerinin dışında bir yaklaşımı da ortaya koydu.

Polis, zabıta, maliye ve SGK görevlisinden olışan 30 kişilik grup bir süredir Galata, Tophane, Tünel bölgesinde “denetim” yapıyor. Yapılan denetim sonucu uzun yıllardır faaliyet gösteren birçok apartın yanı sıra 2’de otel kapatıldı. İlginç olan ise kapatılan işyerlerinin ruhsatsız olmasına karşılık, vergi mükellefi olarak vergi ödemesi. Büyük çoğunluğu yasal düzenlemelere uymamak ile birlikte, devletin bilgisi dahilinde faaliyet göstermiş. Verilen kapatma kararı ile görüştüklerinde ise haklarında yapılan şikâyetin başbakanlığa ulaştığı ve kapatma için talimatın “yukarıdan” geldiği yanıtı almışlar.

Beyoğlu’nda yapılan denetim sadece söz konusu otel ve apartlarla sınırlı da kalmadı. Şehir Üniversitesi’nde yüksek lisans yapan Özge Altın’ın evi de “denetim”den nasibini almış. Altın’ın sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta aktardığına göre 5 Kasım günü eve polis eşliğinde gelenler, kendisini evde bulamayınca ev sahibi ile görüştü. “İki üniversiteli kızın yaşadığı” ihbarı olduğunu söyleyen polisler önce evin apart olarak kullanılıp kullanılmadığını sormuş. Ev sahibinin Altın’ın beş yıldır kiracısı olduğunu söylemesi üzerine ise kontratı istemişler. Gördükleri kontrat da gelenleri tatmin etmeyince bu kez eve girmek isteyen polisler ile ev sahibi arasında tartışma yaşanmış. Arama kararı bulunmayan görevliler, ev sahibine Altın’ın özel yaşamı ile ilgili sorular sorduktan sonra herhangi bir tebligat bırakmadan ayrılmış. Altın, kendisi ile şikâyetin kaynağını da bilemiyor.

Altın, mesajında, ev sahibinin ve çevre halkının AKP’ye yakın olmasına rağmen yaşanan olaya tepki gösterdiğini ifade etti. Altın mesajında, “Beden ve özel yaşam üzerinden yürüttüğü biyo iktidarını oldukça akıl dışı bir yere evirmeye devam eden Erdoğan, artık kendi tabanının desteğini de her geçen gün kaybediyor. Kendisinin bir an evvel Başbakan olduğunu hatırlamasını ve bir Başbakan gibi davranmasını umuyoruz. Yoksa bizlerin de birer vatandaş gibi davranmayı bırakması çok uzak bir ihtimal değil” ifadesini paylaştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler