Oktay Akbal'ı uğurladık

Türk edebiyatının ulu çınarlarından, gazetemiz yazarı Oktay Akbal, 35 yıldır yaşadığı Muğla'nın Akyaka beldesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Yayınlanma: 31.08.2015 - 13:36
Abone Ol google-news

<video:357039>

Uzun bir süredir tedavi gören Oktay Akbal, geçen cuma günü 92 yaşında aramızdan ayrılmıştı. Oktay Akbal'ın eşi Ayla Akbal, Akyaka'daki evinde gelen konukları tek tek karşıladı, başsağlığı dileklerini kabul etti. Akbal'ın evinin önünde düzenlenen törende, yazarlarımız Ali Sirmen ve Mustafa Balbay, ADD Aydın Şube Başkanı Erol Ertuğrul, ADD Muğla Şube Başkanı Ünal Türkeş, Türkiye Yazarlar Sendikası Başkanı Mustafa Köz'le Akbal'ın yakın dostu Hamdi Yücelen birer konuşma yaptı.

Köz, “Bir ömrü edebiyata vermek, ülkenin sürekli belalala yaşadığını düşündüğümüzde hiç de kolay değil. Bu direnci ancak aydınlanma bilinci oluşmuş bir yazar taşıyabilir. Oktay Akbal ülke tarihinin böylesi dirençli yazarlarından biriydi. Sonra, bizlere bir görev verdi. Aydınlanma ışığını sürdürmemiz gerektiğini söyledi. Işıklar içinde yatsın” dedi.

Balbay da, “Oktay Akbal iki cumhuriyet için çok çaba gösterdi. Hem cumhuriyetimiz hem de cumhuriyet gazetesi için..” diye konuştu.

Ali Sirmen de, “Türkiye'nin 12 Eylül gibi karanlık günlerinde herkes cezaevine girmekten, o herşeyi göze alarak, bile bile yazıyordu” dedi.

Hamdi Yücelen de, hiç kimsenin bilmediği Akyaka'yı, İlhan Selçuk'ların, Nail Çakırhan'ların, Oktay Akbal'ların Türkiye'ye ve dünyaya tanıttığına dikkat çekti.

Akbal'ın cenazesi, Akyaka Camisi'nde kılınan öğle namazının ardından belde mezarlığında toprağa verildi.

Cenaze törenine, gazetemiz imtiyaz sahibi Orhan Erinç, yazarlarımız Hikmet Çetinkaya, Ali Sirmen, Serdar Kızık'ın yanı sıra, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Prof. Dr. Coşkun Özdemir, Orhan Karaveli, Alev Coşkun, Sezgin Akgüç, Erol Toy, Ahmet Güryüz Ketenci, Bahattin Yücel, Prof. Dr. Şadan Gökovalı, Prof. Dr. Ayşe Kaypmaz'ın da aralarında olduğu çok sayıda tanınmış isim katıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler