Olağanüstü Saray tahsisi

Koalisyon kurulmadan işlemler hızlandırıldı, Belediye Meclisi olağanüstü toplanıyor.

Yayınlanma: 20.06.2015 - 23:04
Abone Ol google-news

İlk başlarda Başbakanlık için yeni bina olarak yapılan, Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından Cumhurbaşkanlığı Sarayı olarak kullanılmaya başlanan bölgenin tahsis işlemlerinin değiştirilmesi için girişimler başladı. Sarayın üzerine kuruluduğu arazideki Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın payının Başbakanlıktan alınıp Cumhurbaşkanlığına tahsis edilmesi için belediye meclisi olağanüstü toplanıyor.

Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde Başbakanlık için tahsis edilen Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne ait Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) içindeki 63886 ada 6 numaralı parseldeki arsanın Cumhurbaşkanlığına tahsisi için işlemler başladı. Tahsisin bir an önce gerçekleştirilebilmesi için Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, yarın saat 14:00’te olağanüstü toplanacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in imzasıyla meclise gönderilen yazıda, bölgenin ilk önce Başbakanlığa tahsis edildiği anımsatıldı. Yazıda, “Tahsise konu parsel üzerinde bulunan taşınmazın Cumhurbaşkanlığı tarafından kullanılması sebebiyle Başbakanlığa yapılan tahsisin iptal edilerek Cumhurbaşkanlığı Külliyesi hizmet binası olarak kullanılmak üzere Cumhurbaşkanlığına tahsis edilmesi başkanlığımızca uygun mütaala edilmektedir” görüşünü yer verildi.

Yazıda söz konusu 8 bin 406 metrekarelik arsanın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi hizmet binası olarak kullanılmak üzere 2 yıl ve bedelsiz olarak tahsis edilmesi istendi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nın üzerine kurulu bulunduğu arsanın büyük bölümü ise Orman Genel Müdürlüğü’nin mülkiyetinde bulunuyor. Koalisyon hükümetinde AOÇ’nin bağlı bulunduğu Tarım Bakanlığı’nın AKP dışındaki bir partiye geçmesi durumunda tahsis işleminde sorun yaşanabileceğine dikkat çekiliyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler