Olmayan örgütün propagandası

Gazeteci Kaplanoğlu hakkında hazırlanan iddianamenin polis fezlekesinden kopyalandığını anlatan avukat Özcan, ‘Kaplanoğlu, olmayan örgütün propagandasını yapmak iddiasıyla suçlanıyor’ dedi.

Yayınlanma: 01.08.2017 - 22:44
Abone Ol google-news

Sosyal medya hesabında “terör örgütü propagandası” yaptığı iddiasıyla 5 Mayıs’ta tutuklanan Bursamuhalif.com internet sitesi editörü ve Çağdaş Gazeteciler Derneği Bursa Şubesi Yönetim Kurulu üyesi Ozan Kaplanoğlu, bugün 10. ağır ceza mahkemesi’inde hâkim karşısına çıkacak.

Soruşturma ve dava süreciyle ilgili gazetemize bilgi veren Kaplanoğlu’nun avukatı Özgür Özcan, “Ozan Kaplanoğlu, ‘terör örgütü üyeliği ve propagandası’ ile ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ ve ‘dini duyguları aşağılama’ iddiasıyla açılan soruşturmada ‘terör örgütü propagandası’ iddiasıyla tutuklandı. THKP-C propagandası ile suçlanıyor. ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ iddiası dosyadan ayrıldı. Diğer suçlamayla ilgili takipsizlik verildi. İddianame polis fezlekesinden kopyalanmış öyle ki iddianamede ‘fezlekenin eklerinde sunuldu’ ibaresi bile değiştirilmeden aynen bırakılmış. ‘Devrimci Gençlik dergisine Uğur Gündüz adıyla yazı yazan kişinin Ozan Kaplanoğlu olduğu değerlendirilmektedir’ deniliyor ancak bununla ilgili hiçbir somut delil yok. Ayrıca savcılık basın savcılığına da bu konuda suç duyurusunda bulunmamış. Ozan Kaplanoğlu’nun evinden alınan kitap ve dergi gibi materyaller iddianamede yer alıyor ancak bunlarla ilgili bir toplatma kararı olduğuna dair mahkeme kararı da yok. Ozan Kaplanoğlu olmayan örgütün propagandasını yapmak iddiasıyla suçlanıyor ve iddianamede somut delil yok” dedi.

Ozan Kaplanoğlu’nun cezaeevlerinde doluluk gerekçesiyle Denizli’ye sevk edildiğini belirten avukat Özcan, Kaplanoğlu’nun mahkemeye getirilmeyeceğini SEGBİS ile ifadesinin alınacağını belirtti. Avukat Özcan, Kaplanoğlu’nun mahkemeye getirilerek ifadesinin alınması konusunda ve cezaevine müzekkere yazılması konusunda başvurularına olumlu yanıt alamadıklarını söyledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler