Onur duydum ama kontenjan gerekmez

Melda Onur’un kontenjan adayı gösterilmesi için imza kampanyası başlatıldı. Onur ise “Biz iktidar olacağız ve ben 13. sıradan vekil olacağım” diyor.

Yayınlanma: 01.04.2015 - 00:02
Abone Ol google-news

Aktivist kimliğiyle öne çıkan CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur önseçimde alt sıralara düşerken, “doğa ve hayvan hakları savunucuları” kontenjan adayı gösterilmesi için imza kampanyası başlattı. Melda Onur, “Sokakta kazanmışım, seçmenin takdirinden çok onur duydum” derken, kontenjan adayı gösterilmesi çağrılarıyla ilgili sorulara “Biz iktidar olacağız ve ben 13. sıradan milletvekili olacağım. Kontenjan gerekmez” yanıtını verdi.

Önseçimde İstanbul 2. bölgede Onur’un aldığı sonuç özellikle doğa ve hayvan hakları savunucularını üzdü. Twitter’da Melda Onur etiketini TT yaparken, change.org’da da imza kampanyası başlattılar. İmzaya açılan metinde CHP MYK’ye “Dava arkadaşımız Melda Onur’suz bir CHP’yi reddediyoruz. Melda Onur’u bizim sesimiz olarak Meclis’te görmek istiyoruz. İstanbul’da seçim bölgesinden birinci sıradan milletvekili adayı yapılmasının istiyoruz” çağrısı yapılıyor.

 

Sokakta kazandım

Melda Onur, sosyal medyada yürütülen destek kampanyalarıyla ilgili olarak “Onur duyuyorum. Demek ki ben sokakta kazanmışım. Mecliste 4 yıl boyunca bazı ilklere imza attım. Meclis’te sansürü deldim, bu bir ilkti. Meclis’ten yayın yaptım. Herhalde bu kampanyalar da ilktir. Bir milletvekili için imza kampanyası başlatılması ve sosyal medyada yürütülen kampanyalar beni çok mutlu etti. ‘Milletvekili sevmek’ diye bir şey varsa onu da kazandım. Milletvekili sokakta çok sevilen insan olamıyor her zaman. Çok mutluyum” diyor.

Onur, “Önseçimde neden başarılı olamadınız” sorusuna “İstanbul 2. bölge çok zor bir bölgedir. Analizini sayın büyüklerimiz yaparlar. Nasıl yaşadıysam öyle siyaset yaptım, nasıl siyaset yapıyorsam öyle yaşadım. Bizim bölgede çok ciddi iktidar savaşları vardı. Milletvekili olmak tek hedefim değil” yanıtını verdi.

 

'Etik' tartışması

Kulislerde, önseçimde başarılı olamamış bir milletvekilinin kontenjanla üst sıralara alınmasının etik tartışmalara yol açabileceği vurgulanıyor. 2007 seçimlerinde Mersin’de önseçimde 16. sırada çıkan İsa Gök’ün kontenjandan liste başına konulmasının yarattığı tartışmalar anımsatılıyor. Melda Onur’un kontenjan adayı gösterilmesini savunanlar ise “Adaylar belirlenirken sadece parti üyelerinin kararı değil, seçmenin istekleri de dikkate alınmalı” görüşünü dile getiriyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler