Orman: Hiçbir yere gitmiyorsun Sosa

Skenderbeu maçında attığı golle, 3 puanı Siyah- Beyazlı kulübün hanesine yazdıran Sosa’yı Fikret Orman’ın kulübün kapısından döndürdüğü ortaya çıktı.

Yayınlanma: 19.09.2015 - 06:13
Abone Ol google-news

2014-05 sezonunda şampiyonluk yarışı devam ederken West Ham ile anlaşarak Beşiktaş’tan ayrılmayı kafasına koyan Bilic’in hasır altı ettiği büyük bir sorun başkan Fikret Orman’ı yaz aylarında zor durumda bıraktı. Bilic, kendisine Estudientes’in Başkanı Veron ile görüştüğünü ve takımdan ayrılmak istediğini söyleyen Sosa’nın bu isteğini Orman’a yansıtmazken oyuncunun Veron ile fotoğraflarının sosyal medyaya düşmesi Beşiktaş cephesinde şok etkisi yarattı.

Söz konusu görüşmeden 3 ay sonra haberdar olan ve Bilic’in yaptığı büyük hatadan sonra sıkıntılı bir sürece giren Fikret Orman, Sosa’nın ayrılık isteğiyle ilgili olarak ilk etapta ‘bekle ve gör’ taktiği uygularken oyuncunun menajeri Favio Bilardo’nun Arjantin basınına “Sosa Estudientes’in transfer gündeminde. Oyuncu da Arjantin’e dönmek istiyor” şeklinde açıklamalar yapması Orman’ı strateji değişikliğine itti. Soğukkanlı bir şekilde krizi yöneten Fikret Orman, ilk olarak medyaya “Sosa’yı göndermeyeceğiz” şeklinde açıklama yaparken oyuncu ile yüz yüze görüşme kararı aldı.

‘Sen bu takımın yıldızısın’

Ailevi sorunlarını öne sürerek takımdan ayrılmak isteyen Sosa ile yapılan görüşmede, “Veron ile görüştüğünü biliyorum. Bilic ile yaşadığın sorunların da farkındayım. Yeni sezonda Şenol Güneş takımın başında olacak. Sen bu takımın yıldızısın. Maddi sorunları Atınç ve Demba Ba’nın satışıyla aştık. Hiçbir yere gitmiyorsun, sen bu takımın lideri olacaksın” sözleriyle oldukça net konuşan Fikret Orman’ın kararlığını gören ve 2019’a kadar Siyah-Beyazlı ekiple sözleşmesi olan Arjantinli, Beşiktaş’ın kendisini göndermeyeceğinin farkına vararak geri adım attı ve Orman’ın bu çabası Sosa’nın takımda kalmasını sağladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler