Orman’dan karşı ‘devrim’

Başkanın Divan Kurulu’ndaki açıklamaları yankı uyandırdı.

Yayınlanma: 17.11.2015 - 07:16
Abone Ol google-news

Beşiktaş’ta pazar günü yapılan ve oldukça gergin ortamda geçen Divan Kurulu toplantısının yankıları sürüyor.

Siyah-Beyazlı ekibin net borcunun 926 milyon lira olarak belirlendiği Divan Kurulu toplantısına kulüp başkanı Fikret Orman’ın yaptığı açıklamalar damga vurdu. Başkan Orman “7 binin üzerinde insanı kongre üyesi yaptık. Kimse Beşiktaş başkanına ve yönetimine hakaret edemez. Bunu aşağı seviyeye indirmek Beşiktaş’a zarar verir. Genel kurula gelip de saçını taramasını bilmeyen üye var. 1200 lira olan üyelik aidatını çok yukarılara çekeceğiz. Disiplin şartları da ağırlaştırılacak” sözleriyle Beşiktaş kongre üyelerinin bir süredir yürüttüğü ve ‘devrim’ olarak değerlendirilen “100 bin üye” kampanyası ile ilgili sürecin sonlanacağını ifade etti.

Ücretler indirilmişti

Bazı kongre üyeleri, blok oy kullanımı, toplu olarak aidat ödenmesi ile ilgili olarak usulsüzlüklerin önüne geçmek ayrıca taraftarın kulüp yönetimine katkı sağlaması amacıyla üyelik ücretlerini 2000 Lira’dan 1200 Lira’ya indirmesini talep etmiş ve bu talep tüzük değişikliği ile onaylanmıştı.

Bedava maç polemiği

Başkan Fikret Orman’ın camiada öfke yaratan diğer açıklaması ile kombinelerle ilgili oldu. Sezonluk kart alan taraftarlara yeni stat bitene kadar ellerindeki kombine ile devam eden sezonlarda maçlara giriş hakkı verileceği bizzat Siyah-Beyazlı yönetim tarafından sunulurken başkan Orman’ın “Kombine kart satmışız bir seneliğine, 2.5 sene oldu bedava giriyorsunuz maça” sözleriyle kombine alan taraftarları suçlayan bir ifade takınması gözlerden kaçmadı.

Hayali düşman tepkisi

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman’ın söylemlerine en sert tepki ise Divan Kurulu Başkanı Yalçın Karadeniz’den geldi. Karadeniz, Radyospor’a yaptığı açıklamada “Başkan hiç kimseyi töhmet altında bırakmamalı. Bu açıklamalar doğru değil. Hayali birtakım düşmanlar yaratmamak lazım. Fikret Orman’ı eleştirmek istemem ama bu düşmanlar varsa açıklaması gerek” şeklinde konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler