Yenilenen Yaris’te Türk imzası

Dış tasarımı Serkan Karaman, iç tasarımı Özgür Taştekin’in ekibi tarafından gerçekleştirildi.

Yayınlanma: 17.04.2017 - 00:08
Abone Ol google-news

 

Kapsamlı bir şekilde yenilenen Toyota’nın B segmentindeki başarılı temsilcisi Yaris’in dış ve iç tasarımı iki başarılı Türk mühendisin başında olduğu ekip tarafından gerçekleştirildi.

90 milyon Avro’luk yatırımla geliştirilen Yaris’in dış tasarımı Toyota Avrupa Kıdemli Proje Müdürü Serkan Karaman, iç tasarımı ise Toyota Avrupa Ar-Ge Mühendisi Özgür Taştekin tarafından dizayn edildi. Toyota Avrupa Kıdemli Proje Müdürü Serkan Karaman, 3 yıllık çalışma sonucunda Yaris’i her zamankinden çok daha ‘Avrupalı’ yaptıklarını belirtti. Karaman, 2011’den bu yana farklı birimlerin birlikte çalışması ile elde edilen deneyimden yararlandıklarını kaydederek şunları söyledi: “Yaris’i geliştirirken özellikle tasarım, kalite, performans ve güvenlik konularına odaklandık. Aracın tasarımını, dinamik performansını ve güvenliğini geliştirmek üzerine 90 milyon Avro’luk yatırım yaparak 900’den daha fazla yeni parçayı kullandık. Projede farklı departmanlar birbirleriyle adeta yarıştı. Bunlar arasında Güney Fransa’da ED2 tasarım merkezi, ürün planlama, Ar&Ge, üretim, satış ve pazarlama var.” Toyota Avrupa Ar-Ge Mühendisi Özgür Taştekin ise, Avrupalı bakış açısının artık Japonya tarafından da dikkate alındığını ve Yeni Yaris’in kabini, yeni döşemeler, renkler, ince detaylarla ve artan ergonomik alanlarla şimdi daha da modern bir görünüme kavuştuğunu kaydetti.

1.5 litrelik motor

150 milyon Avro yatırımla geliştirilen tamamen yeni 1.5 litrelik dört silindirli benzinli motor, mevcut 1.33 litrelik motorun yerini alacak. Bu motor, gelecekte yürürlüğe girecek olan Euro 6c emisyon standartlarını karşılayacak şekilde geliştirildi. Yaris, kullanıcılara hibrit versiyonunu da sunarak B segmentinde rakipsiz olmaya devam edecek. Yaris ürün yelpazesi arasında 111 beygirlik 1.5 litre benzinli ve 100 beygirlik 1.5 litre hibrit versiyonunun yanı sıra 69 beygir güç üreten 1.0 litre üç silindirli motor da sunulacak. 1.0 litrelik motor, 5 ileri manuel şanzımanla sunulurken, hibrit model e-CVT, yeni 1.5 litrelik benzinli motor ise tercihe göre 6 ileri manuel veya CVT şanzımanla tercih edilebilecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler