Otonom sürüş çok yakında standart olacak

Büyük bir rekabet içinde olan otomotiv endüstrisinde markalar, araçlarda yeni özellikler çıkararak birbirleri ile yarışıyorlar.

Yayınlanma: 14.01.2018 - 23:08
Abone Ol google-news

Büyük bir rekabet içinde olan otomotiv endüstrisinde markalar, araçlarda yeni özellikler çıkararak birbirleri ile yarışıyorlar. Elektrikli, hibrit, kendi kendine park edebilen, gece görüşü ile sürüş yapan araçlar daha fazla teknoloji talep edenler için gövde gösterisi yapıyor. Kesintisiz iletişimin ön plana çıktığı günümüzde fotoğraf çekip sosyal medyada paylaşan otomobiller bile var. Bu rekabetin en kızıştığı noktalardan biri ise otonom sürüş.

Maksimum güvenlik ve konforun hedeflendiği otonom sürüş sistemleri ile aracın içindeki sürücü ve yolcular seyahatleri sırasında birçok kolaylığa sahip olabiliyor. Bu sistemler yoldaki tehlikeleri, riskleri önceden sezip sürücünün yerine önlem alabiliyor. Dikkat dağılması, yorgunluk gibi durumlara karşı sürücülere güven sağlayarak tehlikeleri en aza indiriyor. Tabii ki otonom sürüşün de çeşitli seviyeleri var... Yarı otonomdan başlayıp tam otonom sürüşe kadar uzanıyor. Hatta bazı markalar tam otonom sürüşe hazır seri üretim otomobillerinin 2020’de pazara sunulacağını bile açıkladı.

Otonom sürüşe yakın teknolojiler artık markaların farklı modellerinde yer alıyor. Markalar otonom sürüşe ne kadar hazır ve bu yönde yaptıkları çalışmalara bir göz atalım.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler