Yeni bir SUV KONA

Hyundai’nin 2015 yılında piyasaya sunduğu yeni nesil Tucson Avrupa’da 3 yılda 335.000’den fazla satış ile en hızlı satılan SUV olarak da önemli bir zafere imzasını attı.

Yayınlanma: 13.05.2018 - 23:22
Yeni bir SUV KONA
Abone Ol google-news

Hyundai’nin 2015 yılında piyasaya sunduğu yeni nesil Tucson Avrupa’da 3 yılda 335.000’den fazla satış ile en hızlı satılan SUV olarak da önemli bir zafere imzasını attı. Tüm bu başarılarını şimdi yepyeni bir SUV modeliyle sürdürmek isteyen Hyundai, ürün gamını KONA ile zenginleştiriyor. Santa Fe ve Tucson modellerinin yanı sıra, kompakt özellikleri ve pratik yapısıyla öne çıkan KONA, B-SUV segmentinde yer alarak markanın satışlarına ve imajına katkıda bulunacak. Ayrıca KONA’nın tamamen elektrikli bir versiyonu da var.

Bodrum’da yapılan basın toplantısında konuşan Hyundai Assan Genel Müdürü Önder Göker, “KONA’nın Türkiye’deki satış hedefinin 3000 adet olduğunu vurgularken aynı zamanda en çok tercih edilen ve arzulanan bir SUV modeli olmasını ümit ediyoruz” dedi. Göker ayrıca, “KONA, adını Hawaii’deki Kona Adası’ndan alıyor ve yerel dildeki anlamı Rüzgâraltı demek. Biz de KONA ile birlikte rüzgârı arkamıza almak ve satışlarımızla paralel özellikle SUV segmentindeki pazar payımızı artırmak istiyoruz. Bu doğrultuda, Hyundai olarak Türk tüketicisine 7 yıl veya 80.000 km’ye kadar çeşitli garanti seçenekleri ve uygun ödeme koşullarına sahip satın alma opsiyonları sunuyoruz” dedi.

Hyundai yeni aracı KONA’yı en son teknoloji ürünü güç aktarma organları ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle donatmış. 1.0 litre ve 1.6 litre olmak üzere, iki farklı turbo şarjlı benzinli motor, manuel ve çift kavramalı (DCT) şanzımanlarla satışa sunuluyor. Hyundai, 6 ileri manuel şanzımanı 120 beygir gücündeki 1.0 litrelik T-GDI seçenekte kullanırken, serinin en hızlı versiyonu olan 177 beygirlik güçlü 1.6 litre T-GDI motor 7 ileri DCT şanzımanla geliyor. Hyundai’nin kendi geliştirdiği 7 ileri çift kavramalı (7DCT) şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemi sadece 1.6-litre T-GDI versiyonda satışa sunulacak.

Göz Hizası Göstergesi

Hyundai, ilk kez küçük bir segmentte üst düzey konfor vaat eden göz hizası göstergesini (head-up ekranı) donanım listesine dahil ediyor. Bu ekran, aynı zamanda yoldaki uyarı levhalarını ve hız sınırını da ekrana yansıtarak sürücüyü dikkatli olması konusunda uyarıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler