Özel’den komisyona: Soruları yazıp gönderin

TBMM Darbe Komisyonu’na gelmeyen eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, mektup aracılığıyla soruları yanıtlayabileceğini bildirdi.

Yayınlanma: 01.11.2016 - 05:36
Abone Ol google-news
<video:624755>

TBMM Darbe Komisyonu’na davet edilmesine karşın gelmeyen emekli Genelkurmay Başkanı Necdet Özel, komisyona gönderdiği mektupta “Mesleki yaşamım boyunca anayasanın temel ilkelerine, yasalara, millî iradeye, temel hak ve hürriyetlere ve milli değerlerimize saygılı olmuş, görevimi yaparken görev, hak, hukuk, adalet, vicdan gibi prensipleri hep ön planda tutmuş bir kişi olarak komisyonunuzun çalışmalarına katkıda bulunabilmem için konuyla ilgili olarak tüm sorularınızın tarafıma lütfedilip yazılı olarak bildirilmesi halinde gerekli yanıtları takdim edeceğim” ifadelerini dile getirdi.

15 Temmuz darbe komisyonuna bilgi vermek üzere davet edilen eski Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’in çalışma takvimine göre geçen hafta komisyona bilgi vermesi bekleniyordu. Ancak Özel, komisyona bir mektupla sorulara yazılı yanıt verebileceğini belirterek komisyon toplantısına katılmamıştı.

Özel’in komisyona gönderdiği mektupta şu ifadeler bulundu:

“İhanet çetesi tarafından gerçekleştirilen ve Cumhuriyet tarihimize kara leke olarak geçen hain darbe girişimini lanetliyorum. Bu hain girişimde hayatlarını kaybeden şehitlerimize rahmet, aile fertlerine sabır, şifa; diğer taraftan, 15 Temmuz gecesi müteakip günlerde bu hain girişimi önlemede en büyük paya sahip olan gerçek vatanseverlere, bu olay karşısında dayanışmanın, birlik, beraberliğimizin en güzel örneklerini veren herkese şükranlarımı sunuyorum. Mesleki yaşamım boyunca anayasanın temel ilkelerine, yasalara, millî iradeye, temel hak ve hürriyetlere ve milli değerlerimize saygılı olmuş, görevimi yaparken görev, hak, hukuk, adalet, vicdan gibi prensipleri hep ön planda tutmuş bir kişi olarak komisyonunuzun çalışmalarına katkıda bulunabilmem için konuyla ilgili olarak tüm sorularınızın tarafıma lütfedilip yazılı olarak bildirilmesi hâlinde gerekli yanıtları Komisyonunuza takdim edeceğimi bilgilerinize sunarım.”

Muhalefetten sert tepki

Özel’in komisyona bir mektup göndererek gelmemesine muhalefet üyeleri sert tepki gösterdi. Komisyonun CHP’li üyesi Aytun Çıray, Özel’in komisyona gelmemesinin protesto edilmesi gerektiğini belirterek, “Bu bir sorumsuzluk. Buraya gelmesi konusunda ısrarlıyız. Buraya gelmemesi halinde kamuoyu önünde kendisini en azından suçlarız. Böyle bir şey olmaz” diye konuştu. Komisyonun CHP’li üyeleri Özel’in komisyona gelmemesi durumunda suç duyurusunda bulunmayı da değerlendiriyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler