Özhaseki'ye çalışmışlar

31 Mart yerel seçimleri öncesinde, AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mehmet Özhaseki’nin seçim propagandası için kurulan seçim bürolarının ihtiyaçlarının, Ankara Büyükşehir Belediyesi şirketi olan ANFA’dan karşılandığı ortaya çıktı.

Yayınlanma: 13.12.2019 - 09:47
Özhaseki'ye çalışmışlar
Abone Ol google-news

31 Mart yerel seçimlerinin ardından yönetim değişikliği yaşanan Ankara Büyükşehir Belediyesi’nde (ABB) teftişler devam ediyor. ABB Teftiş Kurulu’nun belediye şirketi olan ANFA’da yaptığı teftiş sonucunda, 31 Mart yerel seçimleri öncesinde, AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Özhaseki’nin seçim bürolarının lojistik ikmallerinin ANFA şirketi üzerinden gerçekleştirildiği bulgularına ulaşıldı. Teftiş Kurulu’nca hazırlanan raporda, AKP’nin seçim koordinasyon merkezlerinin yemek, çay, kahve ve diğer ihtiyaçlarının ANFA Lmt. Şti’nin depolarından sağlandığı, ANFA personelinin bu hizmetlerin sağlanması için aralarında WhatsApp üzerinden iletişim ağı kurduğu belirtildi. Öte yandan, bu ağ ile kampanya döneminde seçim koordinasyon merkezlerinde belediye personelinin de çalıştırıldığı bilgisayar kayıtlarından ortaya çıkarıldı. Belediye Müfettişlerinin raporları doğrultusunda ANFA Lmt. Şti’ndeki 12 personelden Ümit Balcı, Rana Betül Örünç ve Ahmet Sarı’nın işine son verilirken 9 personel hakkında da disiplin cezaları uygulandı. 

‘KAMU DAVASI AÇILSIN’

Ayrıca, belediye tarafından söz konusu personel hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na “Şüpheliler, bir siyasi parti bünyesinde seçim koordinasyon merkezi oluşturarak, siyasi parti faaliyetlerini organize ettikleri, adı geçen yerlere müvekkil şirket zararına hareketle, şirkete ait araç, yakıt, iaşe vs lojistik destek olarak şirketi zarara uğratacak şekilde aktardıkları tespit edilmiştir” denilerek suç duyurusunda bulunuldu. Şüpheliler hakkında “hizmet nedeniyle emniyeti suistimal” suçundan kamu davası açılması talep edildi. 

‘ŞAMPİYON EKMEK’ GENÇLİK KOLLARINA GÖNDERİLMİŞTİ

Benzer bir durum, belediye iştiraki olan Halk Ekmek A.Ş’de de ortaya çıkarılmış ve konu basına yansımıştı. Halk Ekmek’in yöneticilerinin, AKP’nin kongreleri, gençlik kolları toplantıları ve seçim merkezlerinde “Şampiyon” adlı ekmeği faturasız gönderdiği ortaya çıkmıştı. Halk Ekmek Genel Müdürü Ahmet Sarıduman ve Genel Müdür Yardımcısı Volkan Yüksel hakkında; faturasız “Şampiyon Ekmek” gönderildiği için soruşturma açılmıştı. ABB yönetimi tarafından Sarıduman ve Yüksel hakkında şikayette bulunulmuş, eski yönetim kurulu üyeleri hakkında da sorumluluk davası açılmıştı. ANKARA


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler