Özkes: Artık içinde Şişli geçen cümle kurmam

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, Belediye Başkanı Hayri İnönü ve eşi Nazlı İnönü’nün “mafyayla tehdit edildiği” iddiaları üzerine resen soruşturma başlatmasıyla CHP’deki Şişli tartışmaları farkı bir boyut kazandı.

Yayınlanma: 03.01.2015 - 09:53
Abone Ol google-news

İnönü savcılığa verdiği ifadesinde, Mustafa Sarıgül’ün kendisine imzalattığı istifa mektubunun yapılan ortak toplantıda İstanbul Milletvekili İhsan Özkes tarafından yakıldığını açıkladı. Özkes ise “Bu mektubu size kim verdi, siz neden yaktınız?” sorusu üzerine “Artık içinde Şişli geçen cümle bile kurmak istemiyorum” yanıtını verdi. Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba disiplin aşamasının şu an için gündemde olmadığını belirtirken “Kimse soyadına güvenmesin” diyerek her iki isime de mesaj verdi.

İnönü, savcılığa verdiği ifadesinde, Sarıgül’ün kendisini ölümle tehdit ettiğini ileri sürerken, İstanbul’da İhsan Özkes aracılığıyla İstinye Park’ta gerçekleşen buluşmada, belediyede 15 gün içerisinde bir değişiklik yapmamasının istendiğini, bunu kabul edince de Özkes’in kendisinin Sarıgül’e verdiği istifa mektubunu cebinden çıkartıp yırttığını, sonra da yaktığını anlattı.

Bu ifadelerin ardından 2014’ün son günlerinde durulan CHP’deki Şişli tartışması yeni yılın ilk gününden itibaren bir kez daha alevlendi. Bu konuda gözlerin çevrildiği isimlerden biri de Özkes oldu. Konuyla ilgili uzun süre arabuluculuk yapan, Emir Sarıgül’ün başkan yardımcılığından istifasıyla alevlenen kavganın ardından Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile konuşarak arabuluculuktan çekilen Özkes’e o istifa mektubunu sorduk. Özkes, “O mektubu size kim verdi, siz neden yaktınız?” sorusu üzerine “Artık bu konuda hiçbir şey söylemem” dedi ve ekledi:

“Ben bu konudan ayrılalı 15-20 gün oldu. Daha önce size de söyledim. Bundan sonra da bu konuyla ilgili yorumda bulunmayacağımı da söyledim. Hatta birkaç gün önce yine bir konu açılınca, ‘İçinde Şişli geçen bir kelime kullanmaktan kaçınıyorum’ dedim. O yüzden Şişli geçen cümle bile kullanmak istemiyorum. Zaten yargıya intikal etmiş olduğu da kamuoyuna yansıdı. Dolayısıyla bu konuda bir kelime, yorum ya da imada bulunmam söz konusu değil.”

‘Emeğimiz gölgeleniyor’

Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise CHP’nin Türkiye genelinde 200’ü aşkın belediyesi olduğunu, her birinin onca zorluğa karşın başarı öyküleri yazmaya çalıştığını belirtirken, “Hal böyleyken, bir belediyede yaşanmış bir olayın bu kadar büyütülmesi manidar. 17 Aralık’la ilgili tartışmalar sürerken, kamuoyu 4 bakanla ilgili alınacak kararı beklerken, bir ilçe belediyesindeki olaylar özellikle göz önünde tutuluyor. Bizim tüm emeklerimiz gölgelenmeye çalışılıyor” dedi.

‘Şimdilik disiplin yok’

Parti içerisindeki disiplinin sağlanması konusunda Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun kurultaydan “tam yetki” aldığını ifade eden Ağbaba, bu çerçevede parti içerisindeki disiplinden ödün verilmeyeceğini açıkladı. “Kendi içimizde partiyi tartışma noktasına getirecek herkes için gereğini yaparız. Bu parti herkesten büyüktür ve kimse soyismine güvenmesin” diyen Ağbaba, yargı sürecini bekleyeceklerini ifade ederken şöyle konuştu:

“Bu artık bir adli olaydır. Biz yargının kararına göre siyasi bir değerlendirme yapabiliriz, ancak şu aşamada bir yorum yapılamaz. Disiplinlik bir şey şu anda gözükmüyor. Süreci beklemez lazım. Ancak disiplinlik bir şey olursa bundan da kaçınmayız.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler