Özkes iktidara koşuyor

CHP milletvekilliğinden istifa eden, Saray’la ilgili paylaşımları nedeniyle eleştirilen İhsan Özkes, kendisini “Dün dünde kaldı cancağızım, şimdi yeni şeyler söylemek lazım” sözleriyle savundu. Özkes “CHP’den ayrılmış bir milletvekili resepsiyona katılıyor, linç ediliyor. Bunda bir tuhaflık var” dedi.

Yayınlanma: 01.09.2015 - 05:18
Abone Ol google-news

Davet gelince gittim, günah işlemedim

Daha önce “haram saray” dediği saraya ilişkin Özkes, “İşin garibi ben o sözü söylediğim zaman ‘Peygamberi niye karıştırıyorsun?’ demeyenler, beni alkışlayanlar şimdi ‘Peygamberi karıştırıyorsun’ diye tepki gösteriyorlar. Sayın Cumhurbaşkanı’nın tüm milletvekillerine gönderdiği davet var. Bana da gelince gittim. Herhangi bir ayıp, suç, günah işlemedim” diye konuştu.

Kontenjandan seçildiği CHP milletvekilliğinden istifa eden, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki 30 Ağustos resepsiyonu sonrasında attığı “Hazreti Muhammed yaşasaydı, Saray’a kesinlikle girerdi” tweet’iyle tartışma yaratan İhsan Özkes, kendisini “Dün dünde kaldı cancağızım, şimdi yeni şeyler söylemek lazım” sözleriyle savundu.

Özkes’in yıldızı 2009 yılında “Türkan Saylan Hanımefendi merhume annesi Leyla Hanımefendi’nin Müslüman olup olmaması konusunda dil uzatılmasından, fevkalade rahatsızdı. Kendisine de misyoner kâfir gibi yakıştırmalar yapılmasından da çok ciddi şekilde rahatsızdı. Dileğimiz odur ki, bu yakıştırmaları yapanlar hiç değilse merhumenin ölüsüne saygı göstersinler” sözleriyle parladı. Siyasi yolculuğu ise CHP İstanbul Milletvekili aday adaylığı ile 2002 yılında başlamıştı. 6 yıl parti meclisi üyesi, 4 buçuk yıl da milletvekili olarak devam eden Özkes 2014 yerel seçimlerinde de CHP Üsküdar Belediye Başkan adayı olup, seçilemedi. 7 Haziran Genel Seçimlerde tekrar CHP İstanbul 1. Bölge milletvekili adayı olup, milletvekili seçilen Özkes, 21 Temmuz 2015 günü CHP’den istifa etti. İstifasının 40. gününde de Özkes’ten ani bir çıkış geldi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki 30 Ağustos resepsiyonuna katıldığını Twitter hesabından duyuran Özkes, ‘Tayyip Erdoğan düşmanlığı PKK dostluğuna götürüyorsa’ gibi paylaşımları ile dikkat çekti

Saray’a gitmek için can attı

Özkes paylaşımlarıyla sosyal medyayı sarstıktan sonra Cumhuriyet’e paylaşımlarına ilişkin şunları kaydetti: “CHP’nin Sayın Genel Başkanı koalisyon hükümeti kurmak için kendilerine görev verilmesi söz konusu olsaydı Saray’a gideceğini ima etti. Grup başkan vekilleri de bunu deklare etti. Sayın Kılıçdaroğlu tabiri caizse Saray’a gitmek için can attı ama olmadı. CHP’den ayrılmış bir milletvekili resepsiyona katılıyor, linç ediliyor. Bunda bir tuhaflık var.”

Saylan’a ilişkin demeci, mecliste taşıdığı döviz hatırlatılıp, ‘2 ayda değişen düşünceler’ şeklindeki eleştirilere ilişkin de Özkes şöyle yanıt verdi:

Düşmanlık işe yaramaz

“Kalem kalem şu konuda görüşüm değişti, bu konuda değişmedi demiyorum. Ama ülkenin geldiği noktada yıl 2015. Geçmişe bakmak saçma. Mevlana’nın dediği gibi ‘Dün dünde kaldı cancağızım, şimdi yeni şeyler söylemek lazım’. Ülke kan gölüne dönüyor. Terör, almış başını gidiyor. Memleket bir uçurumun eşiğine gelmiş, siz hala husumetle, kutuplaştırmayla, ayrışmayla bir yere gitme çabasında olursanız, ateşe körükle gitmekten başka bir iş yapmazsınız. Memleketin geldiği noktada Erdoğan düşmanlığının artık işe yaramayacağını anlasınlar.”

Kılıçdaroğlu: Bizdeyken benim gibi düşünüyordu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Özkes’le ilgili “Ben Gaffari’den yanayım. Sahabedir, makamı Adıyaman’dadır. İlk Müslüman 10 kişiden biridir. Muaviye saray yaptığı zaman, ‘eğer bu sarayı halktan topladığın paralarla yaptıysan, hırsızlıktır. Paranla yaptıysan haramdır’ demiştir. Ben inançlı bir insanım, israfın haram olduğuna inanan biriyim. Özkes ne düşünür onu bilemem. Siyasete giren din adamlarının belli bir tutarlılık içinde hareket etmelerini istemiş ve savunmuşumdur. İsrafa karşı çıkmalılar, şatafata, gösterişe karşı çıkmalılar.” Kılıçdaroğlu, Özkes’in böyle düşünüp düşünmediği sorusuna da “Bizdeyken benim gibi düşünüyordu. Sonrasını bilemem. Onu Özkes’e soracaksınız” yanıtını verdi.

Allah kimseyi o duruma getirmesin

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, “2 gün önce söyledikleri ile 2 gün sonra söyledikleri arasında bu kadar zıt farklılıklar olması için demek ki Saray’ın kapısıdan adım atması gerekiyormuş” derken CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka, “Ben kendisinin akıl tutulması yaşadığını düşünüyorum. Allah yardımcısı olsun” dedi. CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel de “Allah kimseyi İhsan Hoca’nın düştüğü duruma getirmesin” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler