Öztürk: Kirli sistem

Zonguldak’ta “kaçak maden ocaklarında” sık sık meydana gelen iş kazalarına yönelik açıklama yapan Maden Mühendisleri Odası Şube Başkanı Çağlar Öztürk, son 5 yılda 25 madencinin yaşamını yitirdiğini belirtti.

Yayınlanma: 02.02.2020 - 02:00
Öztürk: Kirli sistem
Abone Ol google-news

Zonguldak’ta “kaçak maden ocaklarında” sık sık meydana gelen iş kazalarına yönelik açıklama yapan Maden Mühendisleri Odası Şube Başkanı Çağlar Öztürk, “Kaçak ocak gerçeği Zonguldak’ın kanayan yarası. Ay geçmeden kentin dağlarından bir kaza, ölüm haberi gelir oldu. 2014 yılından 30 Ocak 2020 tarihinde yaşadığımız son kazaya kadar kaçak ocaklarda 25 işçi yaşamını yitirdi. Yaşanan kazalardan anlaşılacağı üzere genel asayiş önlemleri ile kaçak ocakların önüne geçilemediği gibi, sayılarının zaman zaman artış eğilimi gösterdiği de bilinen bir gerçektir” dedi.  

İşsizliğin, yoksulluğun ve göçün yoğun olarak yaşandığı bu kentte insanların yaşamlarını sürdürebilmek için “kaçak ocaklarda” çalışmak zorunda kaldıklarını belirten Öztürk, “Hatta bu yolu  zenginleşmek için de seçenlerin olduğu bilinmektedir.

İşsiz ve yoksul insanlarımız her türlü sosyal güvenlikten yoksun olarak çalıştırılıyor. Öldüklerinde ise ocak sahibi gibi gösterildikleri kirli bir sistem bu” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler