Paralar faiziyle alındı, ayakkabı kutularını alan olmadı

'17 Aralık Yolsuzluk ve Rüşvet Soruşturması'nda el konulan paralar faiziyle geri alındı. Operasyonun sembolü haline gelen paraların bulunduğu ayakkabı kutularını ise alan olmadı.

Yayınlanma: 26.12.2014 - 09:06
Abone Ol google-news

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk soruşturması kapsamında gözaltına alınarak “rüşvet almak” suçundan 21 Aralık 2013'de tutuklanan Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evinde ele geçirildiği iddia edilen ve içerisinde 4,5 milyon dolar bulunan ayakkabı kutuları ile Barış Güler'in evinde ele geçirildiği öne sürülen iki para sayma makinesi sahipsiz kaldı. Ayakkabı kutusu ve para sayma makinesinin yanı sıra bir lif ile bir el çantasını kimse sahiplenmezse devlete kalacak.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında iş adamı Rıza Sarraf'ın ile eski bakanlar Muammer Güler ile Zafer Çağlayan'ın oğulları Kaan çağlayan ve Barış Güler'in de aralarında bulunduğu 53 kişi hakkında takipsizlik kararı verilmişti. Dosyanın tek müştekisi eski emniyet müdürü Orhan İnce'nin itirazının reddedilmesi ile takipsizlik kararı kesinleşmişti. Takipsizlik kararının kesinleşmesinin ardından el konulan eşyalar ve paralar faizi ile iade edilmeye başlandı.

Sarraf'ın çalışanı olarak bilinen Abdullah Habbani ile Barış Güler geçtiğimiz günlerde adli emanetteki para ve altınlarını teslim almıştı. Habbani kendisine iade edilen paraları bavulla teslim alırken, paralara gelen faizi Kızılay'a bağışlamıştı. Barış Güler ise bankada emanet altına alınan paralarını telsim aldı. Barış Güler'in evinde ele geçirildiği iddia edilen 2 para sayma makinesine ilişkin olarak ise herhangi bir işlem yapılmadı.

Sembol olmuştu

17 Aralık operasyonunun sembolü haline gelen Aslan'ın evinde ele geçirildiği iddia edilen 4,5 milyon doların konulduğu ayakkabı kutuları da kimse tarafından alınmadı. Yolsuzluk ve rüşvet iddialarına ilişkin 17 Aralık 2013'de yapılan operasyonda gözaltına alınan Aslan'ın evinde yapılan aramada ele geçirilen paralardan 1 milyon Euro Üsküp Eğitim ve Kültür Vakfı'na ait olduğu gerekçesiyle iade edilmişti. Geriye kalan paraların da İstanbul Valiliği'ne teslim edilmesine savcılık tarafından karar verilmişti. Paralar ise İstanbul Valiliği'ne henüz teslim edilmedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon