Parkın göbeğine bina

AKP’li Amasya Belediyesi, park ve yeşil alana bina yapmak için yargı kararını beklemeden harekete geçti. Belediye, binanın engelliler için rehabilitasyon merkezi olacağını belirtirken, Amasyalılar yeşil alanların ve ağaçların korunmasını, rehabilitasyon merkezinin başka bir yere yapılmasını istedi.

Yayınlanma: 01.11.2013 - 22:24
Abone Ol google-news

AKP’li Amasya Belediyesi, Bahçeleriçi Mahallesi Erikli Sokağı’ndaki iki buçuk dönümlük park ve yeşil alana bina yapmak için harekete geçti. Amasya Belediyesi yetkilileri binanın engelliler için rehabilitasyon merkezi olacağını belirtirken, Amasyalılar parkın ve yeşil alanların korunmasını, rehabilitasyon merkezinin kentin başka bir noktasına yapılmasını istedi. Eski Amasya Belediye Başkanı Mustafa Hatipoğlu ve bir grup yurttaş önce belediyeye dilekçeyle başvurdu, bir sonuç alınamayınca da Samsun İdare Mahkemesi’ne yürütmeyi durdurma davası açtı. Ancak AKP’li Amasya Belediyesi dava sonucunu beklemeden parka kazı işlemlerini başlattı. Bahçeleriçi Mahallesi sakinleri kazı yapılan ve içerisine betonarma bina yapılacak park önünde basın açıklaması yaptı.

İnşaat mühendisi olan eski Amasya Belediye Başkanı Mustafa Hatipoğlu, “Bu parkın mülkiyeti belediyenin değil kamunundur. 400 metrekarelik söz konusu bina buraya yapılırsa buranın yeşil alan ve park özelliği ortadan kalkacak. Bina başka bir yere yapılsın. Neden parka yapılıyor. Türkiye genelinde nedense yeşile karşı bir antipati var. Burada gördüğünüz ağaçların hiçbirini belediye dikmemiştir. Ağaçlar, 97-98’den beri mahalle sakinleri tarafından dikilmiştir. Şimdiye kadar da bu parkın bütün bakımını bu mahalleli yapmıştır. Biz yeşilin katledilmesine karşıyız” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler