Parti yönetimine bayrak açtı

Emine Ülker Tarhan, "Ben kırmızıyım diyene seçenek sunulmalıydı" dedi.

Yayınlanma: 02.07.2014 - 23:31
Abone Ol google-news

CHP’de Ekmeleddin İhsanoğlu’nun adaylığına karşı çıkan bir grup milletvekilinin cumhurbaşkanı adayı gösterme girişiminde bulunup sonuç alamadığı CHP Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan, parti yönetimini sert ifadelerle eleştirdi. İhsanoğlu için, “‘Çatı benim, çatı benim’ diye şişinip duran bir adam” diyen Tarhan, disiplin uyarılarına karşı parti yönetimine de “Böyle bir sürecin kimlerin parti programını ve değerlerini ihlal ettiğinin sorgulanacağı bir dönem olacağını ve en yüce disiplin makamının CHP tabanında kimlik bulacağını da hatırlatırım” sözleriyle bayrak açtı.

Tarhan için şimdiye kadar 7 CHP milletvekili imza verirken İhsanoğlu için imza vermeyen 21 milletvekilinden büyük bölümü alternatif adaya da karşı çıktığı için dün itibarıyla Tarhan’ı aday gösterecek 20 imzaya ulaşılamadı. İhsanoğlu’nun adaylığı ve kendisine dönük olası disiplin tehditlerine karşı, zehir zemberek açıklama yapan Tarhan, şunları söyledi: “Çünkü gücünü demokrasiden alması gereken bir partide adayın tespit yöntemi demokratik, şeffaf değildi. Halk tarafından seçilecek ilk cumhurbaşkanı adayını biz halk partililer medyadan öğrenmemeliydik, eleştirdiğimiz yöntemleri biz uygulamamalıydık. Bana göre, ‘çatı benim, çatı benim’ diye şişinip duran bir adam doğrulanmamalı, onun kurallarına uyulmamalıydı. ‘Siz sandığınız kadar çok, biz de sandığınız kadar az değiliz’ denebilmeliydi inançla… ”

İsim vermeden Grup Başkanvekili Engin Altay’ın “blackjack” benzetmesine göndermede bulunan Tarhan, başarısızlığa günah keçisi yaratmak için “sıkça” ve “gayet veciz” sözcüklerle disiplin tehditlerinde bulunulduğunu belirterek, “Partimin değerlerine inandığım, savunduğum için disipline verileceksem, hazırım. Disiplin kuruluna giderim, arkamdan kimin geldiğine de bakmam” dedi.

Eskişehir Milletvekili Süheyl Batum da yaptığı yazılı açıklamada, “disiplin” tehditlerini önemsemediğini, İhsanoğlu’nu aday gösterme kararının demokratik kurallar ve şeffaflık ilkesine aykırı olarak alındığını belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler