‘Geleceğimizi çalmayın’

Cumhuriyet

Yayınlanma: 27.01.2019 - 11:47
‘Geleceğimizi çalmayın’
Abone Ol google-news

Almanya’da önceki gün binlerce lise ve üniversite öğrencisi iklim değişikliğine karşı mücadele ederek, iklimi koruma talebiyle eylem düzenledi. “Fridays for Future” adlı girişim tarafından başkent Berlin’de düzenlenen gösteriye yaklaşık 10 bin öğrenci katıldı. Münih’teki gösteriye ise yaklaşık 3 bin öğrencinin katıldığı tahmin ediliyor. Öğrenciler eylemde, kömür enerjisinden vazgeçilmesini ve Paris İklim Anlaşması’nın maddelerine uyulmasını talep etti. Berlin’deki gösteride, “Buradayız, sesimiz yüksek, çünkü siz bizim geleceğimizi çalıyorsunuz” sloganları atıldı. Öğrenciler önce kömür enerjisinden vazgeçilmesi için uzlaşma arayışında olan komisyonun toplandığı Ekonomi Bakanlığı binasının önünde toplandı.

Ekonomi Bakanı Peter Altmaier tarafından kabul edilen bir grup öğrenci, Altmaier’e açık bir mektup sundu. Altmaier, bakanlık binasının önünde toplanan öğrencilerle de konuştu. Ekonomi Bakanlığı’nın resmi Twitter hesabından yapılan paylaşımda ise “İklimlerin korunması ve Almanya’nın geleceği için göstermiş olduğunuz çaba etkileyici” ifadesi kullanıldı.

Bu arada komisyonun ülkedeki tüm kömür yakıtlı termik santralların en geç 2038 yılında devre dışı kalmasına karar verdiği belirtildi. Karar sendikalarla enerji kuruluşları tarafından memnuniyetle karşılandı. Çevre örgütleri ise belirlenen tarihin geç olduğunu vurgulayarak karara karşı çıkıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler