Persie’yi müslüman eşi ikna etti

Persie ailesiyle beraber bugün ya da yarın imza için İstanbul’a gelecek. Hollandalı, eski takım arkadaşı Nani gibi İngiltere’de sağlık kontrolünden geçti.

Yayınlanma: 09.07.2015 - 14:36
Abone Ol google-news

Fenerbahçe transferde yalnız kaldı. Son yıllarda yapamadıklarının acısını çıkarıyor olmalı. Her gün peşpeşe yıldızlar geliyor. Sonu yok. Daha önce sınırlıydı şimdi bu sınır geçildi ama yine de ısrarla devam. Emenike gitti. Fakat bir tek Emenike yeterli değil. Birkaç ismin daha gitmesi gerekiyor. Şu anda gönderilecek futbolcular arasında öne çıkanlar: Holmen, Kadlec, Stoch ve Krasic.  Hangisi gider, hangisi kalır, teknik direktör Pereira’nın bileceği iş. Umarız her şey yolunda gider. Daha öncede ifade etmiş olduğum gibi lastik erken patlarsa o zaman kötü. Avrupa’da başarılı olmak varken ligimiz o kadar fazla önem teşkil etmiyor. Neyse, bunların yorumunu önümüzdeki günlerde yaparız. Biz şimdiye bakalım. Şener, Fernandao, Kjaer, Nani, Josef de Souza, Ba biten transferler. Van Persie gelmek üzere. Hollandalı’da bir aksilik olmazsa işlem diğerleri gibi tamam. Dahası var. Yönetici İlhan Ekşioğlu, Twitter’dan paylaştı; “Şimdi orta saha işimize odaklanacağız merak etmeyin.” Bu kadar transfer biraz fazla olmuyor mu artık?

Ramires ve Clasie listede
Daha önce F.Bahçe’nin görüştüğü orta saha oyuncularından Chelsea’li John Obi Mikel ve Bursasporlu Ozan Tufan teknik direktör Vitor Pereira’dan veto yemişti. Adı Sarı-Lacivertiler’le anılan Inter’den Freddy Guarin ise listede bulunmuyor. Sarı-Lacivertliler Van Persie’yi bitirdikten sonra hızlıca bu transfere odaklanacak. Dış kaynaklı bilgilere göre Chelsea’den Ramires ve Feyenoord’dan Clasie, F.Bahçe’nin listesinde.

Persie’yi müslüman eşi ikna etti
İtayan Sportif Direktör Terraneo’yla yaptığı son görüşmeden sonra eşinden onay alan Hollandalı Van Persie ailesiyle beraber bugün ya da yarın imza için İstanbul’a gelecek. Hollandalı, eski takım arkadaşı Nani gibi İngiltere’de sağlık kontrolünden geçti.

Anımsayacağınız gibi Terraneo, aradaki son pürüzleri halletmek için İngiltere’ye gitmiş, hem Van Persie hem de Manchester United’la resmen el sıkışmıştı. Bu sıcak gelişmede dünyaca ünlü golcünün Müslüman eşinin kilit rol oynadığı ortaya çıktı. Bir hafta önce İstanbul’a gelip Boğaz’a hayran kalan Bouchra van Persie, eşine “İstanbul’dan gelen teklifi kabul et. F.Bahçe’ye gidelim” diye baskı yaptı. Bouchra’dan gelen onay sonrası kafasındaki tüm soru işaretlerini gideren tecrübeli oyuncu, Terraneo’yla iletişime geçip Sarı-Lacivertliler’den gelen teklifi kabul ettiğini açık şekilde dile getirdi. F.Bahçe bu transfer karşılığında 7 milyon Avro bonservis 6 milyon Avro da yıllık ücret ödeyecek.

‘İdolüm Taffarel’
F.Bahçe’nin yeni transferlerinden kaleci Fabiano Ribeiro, idolünün G.Saray’ın eski file bekçisi Claudio Taffarel olduğunu söyledi ve “Taffarel’i örnek aldığımı belirtmek isterim. Kendisi zamanında Türkiye’de görev yaptı ve halen görev yapmakta. Kazanmayı gayet iyi bilen bir kaleci” dedi. Teknik direktör Vitor Pereira için şunları söyledi: “Öncelikle Pereira çok profesyonel bir hoca. Porto’da da beraber çalıştık. Çok profesyonel bir antrenör ve bu onun adına da çok önemli. Onun profesyonelliği sayesinde çok iyi ve verimli bir kamp dönemi geçiriyoruz.”
F.Bahçe’den teklif alınca düşünmediğini belirten Fabiano, “Teklif gelince kaçırmak istemedim ve kabul ettim. Biliyorum ki burada büyük kaleciler ve profesyoneller var. Sonuna kadar çalışacağım. Her gün F.Bahçe’ye katkı vermek için çalışacağım.”
Emenike Dubai’de
F.Bahçe’nin elden çıkartmak için uğraştığı Emmanuel Emenike, Birleşik Arap Emirlikleri’nden Al-Ain’e satın alma opsiyonuyla kiralandı. Al Ain’in resmi sitesinden yapılan açıklamada büyük zahmetlerle transfer edildiği belirtilen oyuncunun büyük teknik yeteneklere sahip olduğundan bahsedildi. Nijeryalı için Sarı-Lacivertliler 3.5 milyon Avro kiralama bedeli alacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler