Pınar Karşıyaka için zafere '1' kaldı

TBL Spor Toto play-off final serisinin 4. maçında Pınar Karşıyaka evinde, uzatmaya giden mücadelede Anadolu Efes'i 91-88 yendi. Pınar Karşıyaka seride durumu 3-1'e getirdi. Maçı Karşıyaka'da canlı takip eden Basketbol Yazarımız Yunus Aydın, TBL Final serisi 4.maçını yazdı.

Yayınlanma: 16.06.2015 - 22:39
Abone Ol google-news

İstanbul'dan saha avantajını kazanarak dönen Karşıyaka, İzmir'de rakibine boyun eğmeyerek 2 maçı da kazandı. Maç skoru 91-88, harika bir geri dönüş yaşandı, Karşıyaka'nın çoğu maçında olduğu gibi.

Not : TBL Playoff'larında 7 maç uzatmaya gitmiş, 5'i Karşıyaka maçı. 

Seri İzmir'e taşınmadan önce Huertel'in 2 maç cezalı olduğu haberini alarak moralini kaybeden Mavi-Beyazlılar, 3.maçta Krstic'in çapraz bağlarının kopması ile demoralize oldukları aşikardı. Karşıyaka seyircisi yine salonu hınca hınç doldurmuştu. 

Karşıyaka maça zone-press yaparak, Anadolu Efes ise Birkan ve Perperoglou'na boş şut imkanları yaratarak başladı. Strawberry'nin basketleri ile ayakta kalan Karşıyaka beklenilenden formsuz başladı. Krstic'in sakatlığında boyalı alanı kullanır diye tahmin ettiğimiz Ufuk Sarıca, daha çok tempoyu arttırmaya yönelik oyunlar kullanarak sistemden vazgeçmedi. 

İvkovic ikinci periyotta bambaşka bir sistemle takımını parkeye yolladı. Saric'i 5 numara oynatarak kısa beşe döndü ve Final serisinde ilk defa Okben Ulubay'a şans verdi. Dixon'un 3 faul alarak kenara gelmesi ile Efes ritmi arttırmakta zorlanmadı. Janning-Soner eşleşmesinde Soner'in yaptığı savunma farkın açılmasını önledi. Janning'in sürekli olarak top kaybına zorladı ve alışık olmadığı görevinde başarılı olmasını engelledi. İlk yarının en çok öne ismi ise tabiki de 16 sayı ile Perperoglou oldu. 

3.çeyrek Efes'in kazanmak adına tüm kozlarını sahaya sürüp karşılığını da nitekim aldığı çeyrekti. Dış atış yüzdesini %50'ye kadar çıkarıp, Karşıyaka'nın tempoyu istediği gibi yönetmesine izin vermeyen İvkovic'in takımı, periyodun ortasında farkı ilk defa çift hanelere çıkardı. Periyodun sonuna doğru Karşıyaka'dan gelen dış atışlar ile fark 9 sayıya kadar düştü.

Son çeyrekte Dixon tekrar oyuna girdi, faul problemi nedeni ile bir süre benchte bekleyen Dixon, oyuna girmesiyle beraber farkını ortaya koydu. Tüm maç suskun olan Strawberry'nin de üst üste 2 hücumdan basket bulması ve Diebler'ın sağ köşeden gelen üçlüğü 
ile birlikte maç uzatmaya gitti. 

Uzatmaya giden maçta arkadan gelip farkı kapatan taraf olduğu için moral olarak da yüksek olan Karşıyaka, uzatma periyodunda boyalı alanı kullanmayı akıl etti. Krstic'in yokluğundan faydalanan Kaf Kaf, Dixon'un da şutları gelince 5 sayı ile öne geçti. Janning'in basketi ile fark 3'e indi ancak. Maçın bitimine 10 saniye kala Birkan'ın üçlüğü sayılmadı. ( ayağı çizgiye bastığı gerekçesi ile ) Ki bence ayağı çizgide değildi, yorum yapılacak bir pozisyonda değil. Değmediği gözüküyor. 

Artniyetli veya değil ancak hakemlerin konuşulmadığı bir maç olmuyor maalesef. Serinin 5.maçı Abdi İpekçi Arena'da Cuma 20.00'da oynanacak. Karşıyaka kazanırsa Şampiyonluğunu ilan edecek, Efes için ise ya tamam ya devam maçı.. Bakalım neler olacak.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler