Pir Sultan Abdal da terörist sayıldı

CHP milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyesi Veli Ağbaba, Kırıkkale F Tipi Cezaevi'nde boncuk kullanarak mahkûmlar tarafından yapılan Pir Sultan Abdal resmine de“örgüt lideri” denilerek el konduğunu belirtti.

Yayınlanma: 01.02.2014 - 21:18
Abone Ol google-news

CHP milletvekili ve TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyesi Veli Ağbaba, Kırıkkale F Tipi Cezaevi’nde, bir mahkûma gelen mektuba iliştirilen çiçeğin, “Kimyasal ya da biyolojik içerik barındırabilir” çekincesiyle cezaevi idaresince koparıldığını anlattı. Ağbaba, boncuk kullanarak mahkûmlar tarafından yapılan Pir Sultan Abdal resmine de“örgüt lideri” denilerek el konduğunu belirtirken, mahkûmların, “Pir Sultan, bizim inandığımız insandır, pirimizdir, Anadolu Aleviliğinin en önemli insanıdır” diyerek şikâyetçi olduğunu söyledi. Ağbaba, cezaevine gelen Kürtçe mektupların tercüman olmadığı gerekçesiyle 1-1,5 ay bekletildiğini de ifade etti.

 

Manzara resmini çok görmüşler

TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyeleri ile Kırıkkale F Tipi Cezaevi’ni ziyaret eden Ağbaba, izlenimlerini paylaştı. Ağbaba, hükümlü Candaş Kat’a gelen bir mektuba iliştirilen çiçeğin, “kimyasal ya da biyolojik içerik barındırabilir” çekincesiyle cezaevi idaresince koparıldığını aktardı. Yine Candaş Kat’a memleketi olan Ardahan’ın Göle ilçesine bağlı Koyunlar köyünün 9 fotoğrafının gönderildiğini ancak fotoğrafların “manzara resmi” olduğu gerekçesiyle verilmediğini kaydeden Ağbaba, cezaevinin kışın çok soğuk olduğunu, çok fazla disiplin cezası verildiğini belirtirek, “Slogan atmak, halay çekmek, 1 Mayıs, 8 Mart kutlamak disiplin cezası olarak görülüyor” dedi.

 

‘Eldivene bile rapor koşulu’

Görüş yerinde hükümlülerin aileleriyle fotoğraf çektirmesinin yasak olduğuna değinen Ağbaba, kapalı görüş esnasında hükümlü Erkin Kocaman’ın “İşkence yapmak onursuzluktur” sözleri nedeniyle disiplin cezasına çarptırıldığını belirtti. Ağbaba, cezaevinde çıplak aramanın olduğunu, renkli kalem, dijital saat, karton ve radyonun bazı frekansları ile mp3 çaların yasak olduğunu anlatarak, “Cezaevinde hiç müzik yok. Eldiven yasak. Cezaevi idaresi mahkûmların eldiven alabilmesi için doktor raporu istiyor” bilgisini verdi.

 

15 gün geç aşure

Ağbaba, MLKP hükümlüleri Selçuk Çelik, Mesut Çekin ve Orhan Eroğlu’nun koğuşunda kendilerine, “Dini inançlarımız gereği aşure yapmamız lazım, ancak idare bize 15-20 gün sonra veriyor aşureyi, Ramazan ayında da 15 gün sonra oruç tutabilirler mi? O da inanç, bu da inanç. Bu da bizim inancımız” dediğini aktardı. Ağbaba, boncuk kullanarak mahkûmlar tarafından yapılan Pir Sultan Abdal resmine “örgüt lideri” denilerek el konduğunu belirtirken mahkûmların, “Pir Sultan, bizim inandığımız insandır, pirimizdir, Anadolu Aleviliğinin en önemli insanıdır” diyerek şikâyetçi olduğunu belirtti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler