Plansızlık çocukları hedef aldı

Milli Eğitim Bakanlığı’nın depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle Marmaris’te bir ortaokulu yenileme kararı, bütün ilçedeki eğitimi değiştirdi.

Yayınlanma: 10.02.2020 - 02:00
Plansızlık çocukları hedef aldı
Abone Ol google-news

MEB’in Muğla’nın Marmaris ilçesindeki İçmeler İnayet Coşkun Kodak - Kamil Acarer Ortaokulu’nu tahliye süreci kaosa dönüştü. Bakanlık ilkokul ve ortaokulun ayrı binalar ve aynı yerleşkede bulunan okulda önce ortaokul için “depreme dayanıksız” diyerek boşaltma kararı verdi. Velilere yeni okul yapılacağı belirtilerek öğrenciler okulun ilk-okul bölümünde ikili eğitime başladı. Ancak yeni okul için tek bir çivi bile çalmadı. Bakanlık geçen hafta da okulun ilkokul bölümünün aynı gerekçe ile tahliye edileceğini velilere telefon mesajı ile duyurdu. Çocuklara yeni okul olarak eğitimin devam ettiği bir lise adres gösterilirken, veliler ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin aynı binada eğitim görmesine isyan etti.

DÖRT OKULUN YAPISI DEĞİŞTİ

İlkokul ve ortaokuldaki öğrencilerin Halit Narin Turizm Meslek Lisesi’ne gönderilmesi kararı sonrası veliler de harekete geçti. Eğitim Sen Marmaris Şube Başkanı Altan Kumbasar, velilere, “İlk-okul depreme dayanıksız. Okulu pazartesi günü (bugün) Halit Nahil Turizm Meslek Lisesi’ne taşıyacağız” mesajı gönderildiğini aktardı. Kumbasar, MEB’in işaret ettiği lisede sınıfların yetersiz olduğunu, lise ve ilkokul öğrencilerinin aynı binada eğitim görmesinin pedagojik açıdan doğru olmayacağını söyledi. Velilerin de çocukları için kaymakamlıkla görüştükleri öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, ilkokul ve lise öğrencilerinin bölgedeki bir Anadolu lisesine, buradaki lise öğrencilerinin de ilk adres gösterilen meslek lisesine taşınmasına karar verildi. Kararla, depreme dayanıksız olduğu için bir dönem önce tahliye edilen ve yenilenmesi için inşaatına başlanamayan ortaokul için ilçedeki 4 farklı okul etkilenmiş oldu. l ANKARA


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler