Polat: Parti liderleri sistemi tıkamasın, oturup anlaşsın

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, seçimin 2015’i kaybettirdiğini, erken seçimle 2016’yı da kaybettirmemesi gerektiğini vurguladı.

Yayınlanma: 09.07.2015 - 14:37
Abone Ol google-news

Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat, “Yabancı yatırımcı gelmiyor, bürokrasi imza atmıyor, istihdam yaratılmıyor, yatırım yapılmıyor, enflasyon yükseliyor. Sistemi bu kadar tıkamamak gerekiyor. Parti liderleri bir türlü vatandaşın sandıkta ne dediğini çözemedi. Tek beklenti oturup anlaşıp koalisyon kurmaları” dedi.

Polat düzenlediği toplantıda 2 yıldır Piyalepaşa’da kentsel dönüşüm projesini hayata geçirmeye çalıştıklarını 2500 civarında tapu sahibi ile anlaştıklarını hâlâ anlaşmaları gereken 2 bin civarında hak sahibi bulunduğunu anlattı. Polat, “Ömür biter piyalepaşa bitmez. Bu proje beni çok yordu. Piyalepaşa’da hiç zora başvurmadık. Kamulaştırma yöntemini seçmedik. Kentsel dönüşümde hem yatırımcıyı hem vatandaşı memnun edecek bir sistemin kurulmalı. Şimdiki model işin yapılmaması üzerine kurulu. Kanun ve yönetmelikler fırsatçılığa yer vermemeli. Bunu istismar eden yatırımcı da olabilir evinden çıkmak istemeyen hak sahibi de olabilir” diye konuştu.

Rüzgâr boşa esiyor

Başta rüzgâr ve güneş olmak üzere yenilenebilir enerjinin önündeki engellerden şikayet eden Polat, “Dağlarımız bomboş rüzgarımız boşuna esiyor. 20 bin megavat rüzgâr yatırımı yapsak 30 yılda 360 milyar dolar kazanırız. Bunu da görütürün Doğu’ya güneydoğuya yatırın alın size kalkınma. Biz olarak güneş ve rüzgarda 2018 sonuna kadar 1000 megavat kurulugüce ulaşmak istiyoruz. Burada kanun ve yönetmelikler eksik. Bugün rüzgarda alınan lisanslar çantacıların elinde. Hergün gelip kapımızı çalıp fahiş fiyatlarla size satalım diyorlar” açıklamasını yaptı.

Piyalepaşa’da 2018’de hayat başlıyor

Konut, rezidans, ofis, otel ve alışveriş sokağından oluşa Piyalepaşa’da 2018’de yaşam başlayacak. Adnan Polat’ın verdiği bilgilere göre projede toplam 950 konut olacak. Konutların altında 700 metrelik alışveriş sokağı bulunacak. Bittiğinde projede 20 bin kişi yaşayacak. Piyalepaşa’da dairelerin ilk metrekare satış fiyatları, 7 bin 500 ile 8 bin 500 TL arasında değişiyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler