Polis CHP'li adayın afişine dayanamadı!

CHP Adana Büyükşehir Belediyesi Aday Adayı Rukiye Kılınç’ın üzerinde parti amblemi bile olmayan afişine yasak

Yayınlanma: 07.01.2014 - 12:23
Abone Ol google-news
 
CHP Adana Büyükşehir Belediyesi Başkan Aday Adayı Rukiye Çinkılıç’ın kente astırdığı seçim afişleri “siyasi” bulunarak polis tarafından toplatıldı. Polisin YSK kararına dayanarak yaptığını belirttiği bu uygulamaya karşın afiş üzerinde parti amblemi bile olmadığı görüldü. Aynı zamanda Avukat olan Çinkılıç, toplatma kararına yönelik “Aslında hiçbir yasal dayanağı yok” dedi. Afişte, “Beyler, müsaadenizle. Şimdi sıra bizde!” yazıyordu.
 
Yerel Seçimler yaklaşırken Adana Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube eşine sık rastlanmayan bir uygulamaya imza attı. Diğer parti araçlarının flamalarıyla dolaştığı kentte, güvenlik şubeye bağlı polisler CHP’li aday adayının parti amblemi bile olmayan tüm afişlerini toplattı. Aynı zamanda CHP Adana Kadın Kolları İl Başkanı da olan aday adayı Avukat Rukiye Çinkılıç, reklam şirketiyle anlaşarak kentin 7 farklı noktasına afiş astı. Üzerinde CHP’ye ilişkin herhangi bir işaret bulunmayan afişte, Çinkılıç’ın fotoğrafıyla birlikte, “Beyler, müsaadenizle. Şimdi sıra bizde!” yazıyordu. Ancak polis bu ifadenin siyasi rant sağlayacağını belirterek tüm afişleri toplattı.
 
3 gün dayanamadılar
 
Yaşananlarla ilgili konuşan Çinkılıç, “Şirketle bir aylığına anlaşmıştık. Ancak polisler 3. gün afişleri topladı. Şirket avukatları da özür dileyerek paramızı iade etti” ifadelerini kullandı. Çinkılıç, diğer parti adaylarının flamalarıyla da seçim çalışmalarına devam ettiğine dikkat çekerek, “Bu işte dengesizlik var. Yasaklarla hiçbir yere varılamaz. Elimiz kolumuz bağlandı” dedi.
 
‘Beyler müsaadenizle’yi kaldırın
 
Çinkılıç’ın avukat olan eşi Mustafa Çinkılıç da savcı ve polislerle görüştüğünü aktardı. Çinkılıç, savcıyla yaptığı görüşmede kendisine, “Bu konuda bizim verdiğimiz bir talimat yok” denildiğini belirtti. Adana Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü’yle de görüştüğünü aktaran Çinkılıç, “Afişlerin 214 sayılı YSK kararına dayanılarak toplatıldığını söylediler. Karara göre seçim hazırlıkları 01.01.2014’den itibaren yapılabilecek. Şube müdürü de bize ‘Beyler, müsaadenizle. Şimdi sıra bizde yazısını kaldırın yayınlansın’ dedi. Dava açmadık” diye konuştu. 

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler