Portakallı 'Venüs'

‘Gurbet Kuşları’ filmiyle Altın Portakal alan ilk yönetmen Halit Refiğ’e verilen ödülden yola çıkarak yeniden tasarlandı

Yayınlanma: 11.09.2014 - 09:29
Abone Ol google-news

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

51. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin jüri üyeleri ile festival komitesi önceki akşam Salt Galata’da bir araya geldi. Gecede, festivalde verilecek olan “Venüs Heykelciği” ödülünün, 1964’te “Gurbet Kuşları” filmiyle Altın Portakal alan ilk yönetmen Halit Refiğ’e verilen ödülden yola çıkarak yeniden tasarımı sunuldu.

1964 yılında Halit Refiğ’e verilen ilk ödülden yola çıkarak geleneği temsilen aslına uygun bir şekilde bronzdan yapılan ödülün boyu 33 cm. Kaidesi siyah Toros mermerden yapılan heykelciğin elinde ise festivalin simgesi olan altın kaplama “Altın Portakal” yer alıyor.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, gecede yaptığı konuşmada, kısa bir süre içinde festivali hem ulusal anlamda güçlendirmek hem de uluslararası platformda yeniden eski günlerine döndürmek için birçok çalışma yaptıklarını söyledi.

Festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması jüri başkanlığına seçilen Yılmaz Erdoğan da “Antalya Film Festivali de bence geleneğiyle o saflığa çok işaret eden, entelektüel olmadan sinema âşığı olan çocukların festivali. Her yelpazeye açık. Hayalimdeki şey de ‘Evet bu film Antalya’da ödül aldıysa o zaman sinemaya koşalım’ dedirten bir festivaldir” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler