Putin yine çok sert: Türkiye terör örgütleri için militan topluyor

Türkiye'nin Rusya'ya ait savaş uçağını Suriye sınırında düşürmesinin ardından başlayan gerilimde, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den çok sert açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Yayınlanma: 03.12.2015 - 11:12
Abone Ol google-news

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kremlin Sarayı'nda yaklaşık bin vekilin katılımıyla gerçekleşen Federal Meclis Toplantısı'nda konuştu. Putin'in konuşması Suriye'deki operasyonlarda hayatını kaybeden askerler için saygı duruşuyla başladı.

Konuşmasına, Rus Hava Kuvvetleri'ne teşekkür ederek başlayan Putin, "Rusya uzun yıllardır terörle mücadelenin ön cephesinde yer almıştır. Rus vatandaşlarını hedef alan terör saldırıları binlerce cana mal olmuştur" ifadelerini kullandı.

Putin, bu sözlerinin ardından Türkiye'yi hedef alan açıklamalarına geçti.



Putin, Türkiye'ye ilişkin şunları söyledi:

Türkiye'de çalıntı petrolle kimlerin ceplerini doldurduğunu ve terör örgütleri için militan topladığını biliyoruz. Türk halkı iyidir, çalışkandır. Türk halkı bizim eski dostumuzdur. Türk halkı bilmelidir ki; biz onları Türk yönetimiyle aynı kefeye koymuyoruz.

Türkiye'nin savaş uçağımızı düşürmesini unutmayacağız.

Türkiye'ye tepkimizin ticari yaptırımlarla sınırlı kalacağını düşünüyorlarsa yanılıyorlar.

Allah Türk yönetimini akıldan yoksun bırakarak cezalandırdı.

Türkiye omates ambargosundan ya da Türk şirketlere getirdiğimiz sınırlamalardan zarar görmeyecek. Türkiye asıl bu yapılanlardan (teröristlerle işbirliği iddiası) pişmanlık duyacak.

RUSYA'NIN SURİYE'DEKİ OPERASYONLARININ SEBEBİNİ AÇIKLADI

Suriye'deki teröristler, Rusya için tehdit teşkil ediyor. Aralarında, Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinden gelen çok sayıda kişi var. Para ve silah alıyorlar, güçlerini artırıyorlar. Eğer Suriye'de zafer kazanırlarsa, Rusya'ya gelecekler. Onları izleyip, yok etmek zorundayız. Suriye'de hava operasyonumuzu tam olarak bu nedenle ve Suriye hükümetinden gelen resmi talep üzerine başlattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler