Redd-i hakim talebine ilişkin itiraz reddedildi

Redd-i hakim talebine ilişkin başvuruyu görüşen 28’nci Ağır Ceza Mahkemesi yargılamada bir usul hatası olmadığını belirterek, reddi hakim kararına karşı itirazın reddine karar verdi.

Yayınlanma: 04.12.2019 - 19:08
Redd-i hakim talebine ilişkin itiraz reddedildi
Abone Ol google-news

Gazetemiz eski yönetici, yazar ve çalışanları hakkında verilen mahkûmiyet kararlarının Yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından bozulmasının ardından İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülen davada sanık müdafiilerinin redd-i hakim talebini reddedilmişti.

Reddi hakim talebinde bulunan avukatlar mahkemenin usule uygun karar vermediği, mahkemenin yapması gereken şeyin öncelikle Yargıtay’ın bozma kararına ilişkin karar vermesini sonra yargılama yapması gerektiğini söylemiş, ancak mahkemenin bu talebe uymaması üzerine reddi hakim talebinde bulunmuştu. Mahkeme reddi hakim talebini de davayı uzatmaya yönelik bir girişim olarak değerlendirmişti.

Yargılamada ihsas-ı rey söz konusu olduğunu ifade eden avukatlar üst mahkemeye itiraz etmişti. Başvuruyu görüşen 28’nci Ağır Ceza Mahkemesi yargılamada bir usul hatası olmadığını  belirterek reddi hakim kararına karşı itirazın reddine karar verdi.

Kararda “İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesince 21.11.2019 tarih ve 2019/151 sayılı dava dosyasında verilen heyetin reddi talebinin CMK’nun 31. maddesi gereğince red sebebi ve delilinin gösterilmemesi heyetin tamamının reddinin yargıtayın yerleşik içtihatlarına göre nedenleri belirtilerek söz konusu olabileceği ve red isteminin duruşmayı uzatmak amacıyla yapıldığı” iddia edilerek berilen kararda usul ve yasaya aykırı bir yön bulunmadığı savunuldu. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler