Rıdvan Dilmen Beşiktaş'ın yıldızını uyardı: "Düşünmesi lazım"

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, NTV Spor'da yayınlanan %100 Futbol isimli programda Osmanlıspor-Beşiktaş mücadelesini değerlendirdi.

Yayınlanma: 21.12.2015 - 23:25
Abone Ol google-news

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, NTV Spor'da yayınlanan %100 Futbol isimli programda Osmanlıspor-Beşiktaş mücadelesini değerlendirdi.

İşte Dilmen'in yorumları...

TEKNİK ADAMLIK BAŞARISI

Bazı yıldızlardan fedakarlık yapması gerekiyordu. Bu Sosa olabilir, Oğuzhan olabilir. Bu bir teknik adamlık başarısıdır. Necip'i alarak orta alanı güçlendirdi.

TÖRE'NİN PROBLEMİ VAR

Gökhan Töre'nin sanırım bir problemi var. Ya kilosu fazla, ya da başka bir sıkıntısı var. Atiba'ya bakında Beşiktaş'ın durumunu görebiliyorsunuz zaten. Beşiktaş bloklar arası bağlantıyı iyi yapamadı. Dengeyi sağlayamadı.

OSMANLI DEPLASMAN TAKIMI

İçeride tek galibiyeti olan Osmanlıspor'a böylesi bir maç oynattı Beşiktaş. Deplasman takımı gibi oynamayı seven bir takım Osmanlı. Bugün maç Osmanlı lehine çok iyi gelişti aslında.

SAVUNMA İLERİ ÇIKAMADI

Beşiktaş'ı Beşiktaş yapan özelliği önde basıp ikinci topları almaktı. Bugün bunu göremedik. Savunma geride karşıladı rakibi. Skenderbeu maçında da bir dönem böyle oynadılar ancak sonradan ileri çıktılar. Bugün de böyle oldu.

RAKİPLERİNİ YENEN BEŞİKTAŞ VAR

Beşiktaş'ın altındaki takımlarla maçlarından Fenerbahçe'yi 3-2 yendi. Kendisine +3, Fenerbahçe'ye -3 yazdı. Galatasaray'ı yendi. Başakşehir'i de yendi. İlk 4'teki rakiplerini yenen bir Beşiktaş var. Bu sezon 8 deplasmana çıkmış 7'sini kazanmış 1 beraberlik almış. 22 puan. Bu takım içeride 16 puan almış.

DEPLASMANDA 22 PUAN

Stat açıldığı zaman, bu deplasman alışkanlığıyla beraber Beşiktaş daha da iyi olacaktır. Bugün iyi oynamadan kazandı mesela. Galibiyeti Osmanlıspor hak etti aslında. Deplasmanlara bakıldığında liderin puanı 22. Bundan iyi gidemezsin.

TOLGAY OCAK'TA DÖNEMEZ

Tolgay bireysel çalışmalara başladı diye Ocak'ta hemen oynayamaz. Veli oynar ama eksikliğini yaşarsınız yine. Geri düşüyorsunuz yakalıyorsunuz. Bir daha geri düşüyorsunuz yine yakalıyorsunuz. Haftaya Konya maçında lige ara verilecek.

HOCA TOLGA'YI SEÇTİ ÇÜNKÜ

Şenol Hoca Tolga'yla başlamış ki oyuncusuna güvenmiş. Oyuncusunu daha dibe göndermemiş. İçeride olsa Tolga'yı oynatmazdı belki. İlk gode hatalı olabilir ama iyi toplar da çıkardı.

GOMEZ'İ GÖREMEDİM

Beck'in görünmediği. Rhodolfo'nun durgun olduğu. Sosa ve Atiba'nın iyi oynadığı. Gomez'i ilk yarıda hiç göremedik. Çıktı golünü attı. İsmail'i çok göremedim bugün. Eski canlılığında görmedim. Yorgun gördüm İsmail'i.

OSMANLI SIKI TAKIMDI

Osmanlıspor çok diri, sert ve sıkıydı. Sezonun en iyi topunu oynadılar. Osmanlı iyi takım. Geçen hafta Bursa'ya 4 attılar. Galatasaray'a 2 attılar. Mersin'e 3 attılar.

BEŞİKTAŞ ALTIN BULDU

Beşiktaş Ankara'da altın buldu diyebiliriz. Savunma açısından sıkıntılar yaşadılar ama bir şekilde kazandılar. Lig yavaş yavaş şekilleniyor. Hızlı hücum yapan ve rakibi dengesizliğe sevk eden bir takım var.

"PEREIRA'NIN GÜÇLÜ TAKIMI..."

Beşiktaş'ı izleyen takım Pereira'nın dediği gibi 'Güçlü takım' var. Onu izleyen Kasımpaşa, Başakşehir, Konya var. Altına bakınca daha sıkıntılı takımlar var. Galatasaray'ın kadro sıkıntısı ve başka sıkıntıları var.

SOSA SNEIJDER GOLÜ ATTI

Sosa, Sneijder'in Juventus'a attığım golü attı. İki golü de klas oldu. Atiba'ya çok yük biniyor. Kolay değil 3-4 adamın yükü sırtına biniyor.

ZEVK VEREN TAKIM MI GÜÇLÜ TAKIM MI

Ligin zirvesinde hızlı oynayıp zevk veren iyi bir takım var. Diğer tarafta da tek gol atıp 24 puan alan güçlü bir takım var. Bakalım hangisi şampiyon olacak.

BEŞİKTAŞ'IN DAHA AZ GOL YEMESİ LAZIM

Beşiktaş 18 gol yemiş. 12 de Fenerbahçe yemiş. Fenerbahçe gol sayısını artıracaktır ama Beşiktaş da daha az gol yemeli. Beşiktaş'ın ikinci yarıya güle oynaya lider girmesi lazımdı ancak ensesinde Fenerbahçe var. Fenerbahçe daha çok gol atacaktır ama Beşiktaş da daha ekonomik oynamalı. Şenol Güneş böylesi bir galibiyetten dersler almıştır.

OSMANLI SIKINTI YAŞAYABİLİR

Osmanlıspor deplasman takımı hüviyetini koruyor ancak iç saha özelliğini geliştirmek zorunda. Henüz nefes almış değiller. Çok gol de atan bir takım değil. İçeride kazanamazsa ikinci yarıda başı ağrır.

GÖKHAN TÖRE PROBLEMİ

Gökhan Töre'nin geçen yıldan farkı Quaresma gelinde Gökhan da bu yıl Olcay karakterinden çıkınca. Disiplinli oyuncu karakterinden çıktı Gökhan. Hem Quaresma hem Gökhan saatli bomba gibi oldu. Bu yüzden birinden birini kulübede oturtuyor hoca. Olcay'ın da çıkması alışkanlık oldu. Şenol Güneş'in de ilk tercihi Kerim oldu. Gökhan'ın bunu düşünmesi lazım.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler