Rıdvan Dilmen çok kızdı: "Babanın malı değil orası"

Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin Başaklşehir'i 1-0 yendiği maçın ardından Ntvspor kanalında yayınlanan %100 Futbol programında açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 13.12.2015 - 22:03
Abone Ol google-news

Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe'nin Başaklşehir'i 1-0 yendiği maçın ardından Ntvspor kanalında yayınlanan %100 Futbol programında açıklamalarda bulundu.

İşte Rıdvan Dilmen'in maç değerlendirmesi...

Hakem baskı altındaydı. Devrede ben 'üf' yaparsa atacak dedim ama ısırdı. Abdullah Avcı kumar oynadı. Badji'yi çıkarması lazımdı. Bugün atılmama ihtimali yoktu. Dakika 57-58 oldu pat düştü Fenerbahçe. Başakşehir lehine ilk kez maç geldi, atıldı oyuncuları. Fenerbahçe üretemiyordu ama baskı kuruyordu. Oyuncu atılınca, Başakşehir geriye çekilmek zorunda kaldı. Fenerbahçe psikolojik üstünlük sağladı. Markovic dripling yapınca coşku geldi.

Nani güzel gol attı

Pro lisans kurslarında oyuncuyu hep içeriye yönlendirin diyor ama ters ayaklı oyuncuda olmuyor. Van Persie'nin pozisyonu ofsayt görünüyor ama hakem arkadaşlarımıza sorduk, mesafe var ve kaleciyi etkilemiyor dediler. Çok güzel bir gol attı Nani.

Mehmet Topal sallandı

Maçın başında Ozan'ı forvet arkası oynattı. Bu üç oyuncu anahtar pas atamazlar. Josef'in maç boyunca etkin olma hakkı yok. Mehmet Topal bugün burada sallandı. Mehmet'i sağ içte, Josef'i ortada düşünün. Bir şey yapamaz. Josef gibi fizikli oyuncu ile iç oynanmaz. Diego iç oyuncusu değil ama zorluyor kendisini.

Babanın malı değil orası

Ben çıkarmazdım Fernandao'yu. Kırmızı kart görme ihtimali var rakibin. Niye çıkarayım ki, mümkün değil çıkarmazdım. Ancak Fenerbahçe formasını giyen oyuncu, soyunma odasına gidemez. Öyle bir şey yok. Babanın malı değil orası. Protesto eder gibi gitmek olmaz. Sen kimi, neyi protesto ediyorsun. Kenarda bekleyen oyuncu Van Persie, hocan seni tercih etmiş. Gol sesini soyunma odasında mı dinleyeceksin? Ekmek yiyorsun orada. Fenerbahçe'nin teknik direktörüne böyle yapılmaz. Skor 0-0 oyundan yürüyerek çıkıyorsun, koşarak çıkacaksın.

Her skora razıdır

Fenerbahçe'nin üretme şansı azdı. Üretmeye çalışan tek oyuncusu Gökhan'dı. Sahanın en iyi oyuncusu Alpaslan'dı. İyi bir oyuncu. Özellikle Doka'nın gününde olmamaları, Fenerbahçe'nin stoperlerinin dikkatli olması, Başakşehir'in beklentilerimizin altında kalmasına neden oldu. Şimdi Fenerbahçe, Beşiktaş galibiyeti dışında her skora razıdır.

Atılacağı belliydi

Pereira takımdan memnun olduğunu söyleyecektir. Abdullah Avcı da hakemle ilgili bir şeyler söyleyecektir. Ama Badji'nin atılacağı belliydi. Başakşehir kırmızı karta kadar gelen son 10 dakikada maç Başakşehir'e gelmek üzereydi ki gitti. Fenerbahçe uzun takım. Duran topa kaldığın zaman işin zorlaşır.

Omurgada problem var

Mehmet Topal-Josef'le alıp, dönmek kolay değil. Gökhan ve Nani çalım atar, Caner, Markovic atar. Ona rağmen üretemiyorsunuz. Omurgada problem var. Orada oyuncular düz. Ozan-Mehmet-Josef 3'ü birden olmaz. Bir tane yaratıcı oyuncu lazım. Benim Fenerbahçe orta saham; Mehmet-Ozan-Diego ya da Josef-Ozan-Diego'dur.

Ligde böyle olmaz

Sporting'le oynuyorsunuz, ilk maçı da 1-0 kazanmışsınız. O zaman Josef-Mehmet beraber oyna. Ama ligde olmaz. Antep'te böyle oynuyorsun, Ajax'ta da böyle. Fenerbahçe'de önde oynayan oyunculardan bir tek Nani 'bankoyum' diyor. Diğerleri gelecek hafta oynayıp, oynamayacağın bilmiyor. Alper daha tam oturmadı, sürekli deparlı oynuyor. Birkaç maç üst üste geline sakatlandı.

Taraftarın en çok sevdiği oyuncu...

Nani gibi oyuncular çok güvenli oyuncular. Golde iki kere çekti. Özgüveni olmasa hemen pas verir. Çok güzel vurdu. Kalecinin de yapacağı bir şey yok zaten. Taraftarın en çok sevdiği oyuncu şu an Gökhan Gönül'dür. Dünyada bu tip oyuncuları hep seviyorlar. Markovic 2-3 kere gidiyor herkes canlanıyor. Bu tip oyuncular cazip geliyor. Taraftar Fernandao'yu gol atıyor ama ıslıkladı. Davranışını ıslıkladı. Bir de ruhuna bakıyor oyuncunun. Taraftar gol atar, kaçırır orada değildir. Çıkış anından rahatsız oldular.

Zemin kötü

Fenerbahçe'nin içeride oynayacağı maç sayısı maksimum 17-18. Koskoca Fenerbahçe, yakın çekimlerde gördüğümüze göre zemin kötü. Fenerbahçe'nin buna formül bulması lazım. Gençlerbirliği'nin sahası halı gibi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler