Rıdvan Dilmen F.Bahçe'yi zorlayacak takımı açıkladı

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe-Çaykur Rizespor maçını NTV'de yayınlanan %100 Futbol programında değerlendirdi.

Yayınlanma: 24.01.2016 - 19:27
Abone Ol google-news

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe-Çaykur Rizespor maçını NTV'de yayınlanan %100 Futbol programında değerlendirdi.

İşte Dilmen'in yorumları...

FENERBAHÇE GÜVENLİ OYNADI
Fenerbahçe ilk yarıda güvenli oynadı. Kalesinde tehlike görmeden, rakibi sıkıştırıp 2 penaltı kazanan rahat bir takım görüntüsündeydi.

VOLKAN'IN HATASIYLA MAÇ DEĞİŞTİ
İkinci yarıda Volkan'ın hatası sonucu penaltıdan yenen gol sonrası Fenerbahçe'de alan açıldı. Bu yüzden Rizespor alan buldu. Fenerbahçe devrede farka gideriz demişti. Rizespor da bir şekilde oyundan düşmezsek gol bulup ortak oluruz demişlerdir. Ama bu planlar 46. dakikada gelen penaltıyla değişti. Rizespor'un planı oynanmaya başladı.

F.BAHÇE DUŞUNU ALDI EVİNE GİTTİ. BEŞİKTAŞ...
Lig tuhaf bir hal aldı. Fenerbahçe işini yaptı maçını kazandı, duşunu aldı ve evine gidiyor. Allah'ın işine karışılmaz ama Beşiktaş'ın iki maçı ertelendi. Beşiktaş ideal 11'iyle iki haftadır oynamıyor. Bu maç ritmini de etkiler. Seyahat ediyorsunuz maça hazırlanıyorsunuz ama erteleniyor. Beklenmeyen bir şey oldu Beşiktaş açısından.

ERTELEME MAÇLARI NE ZAMAN OYNANIR?
Eskiden ertesi güne ertelenirdi bu maçlar ama kupa maçları nedeniyle ertelenmiyor. Beşiktaş'ın ertelenen maçları 3 Şubat ve 17 Şubat'ta oynanır. Tek boşluk onlar. Ertelenen maçlarda cezalı oyuncular oynayacak. İlginç durumlar ortaya çıkıyor ancak hava şartlarında yapacak bir şey yok.

FENER'İN SOSA'SI YOK
Bir takım sürekli eleştirilirse antrenör çıkıp 'Alın işte biz oynuyoruz.' der. Fenerbahçe gol pozisyonu üretmekte zorlandı. Van Persie ve Fernandao geniş alanda çalım atan oyuncular değil. Volkan ve Markovic bunu yapar. Çok iyi pasörleri de yok. Bir Sosa'sı yok Fenerbahçe'nin.ç Fenerbahçe bu şekilde kazanabilir.

46'DA GELEN PENALTI...
İkinci yarının başında gelen gol Fenerbahçe'yi geriye çekti, Rize'ye güven verdi. Maç 0-0 giderken 46'da Rize o penaltıyla öne geçse Fenerbahçe'nin oyunu değişmezdi ama 2-0 öndeyken 2-1'e gelince geriye gittiler bir anda. Belli bir süre iyi oyuna döndüler ama ikinci yarı boyunca kötüydüler.

VAN PERSIE VE ALPER KIRGIN
Değişiklikler de pek oyuna fayda etmedi. Alper ve Van Persie'nin etkisi çok iyi olmadı. Alper de Van Persie oyuna kırgın girdiler. İyi ısınmadıklarını basit top kayıplarında gördüm.

HAKEMİN PENALTI KARARLARI
Hakemin 3 penaltı kararının ikisi doğruydu. İlk pozisyon penaltı değildi. İkinci ve üçüncü penaltı kararları doğruydu.

RİZE SIKICI TAKIM
Rize takımına bakıyorsunuz sıkıcı takım. Kötü yakaladığı Fenerbahçe'yi bile yenebileceğini gösteremiyor. Fenerbahçe'de eksikler arandı ama istatistiklere bakınca Fener bahçe ciddi iş yapıyor.

MOLDE MAÇI KIRILMA NOKTASI
İçerideki Molde maçı Fenerbahçe için kırılma maçı oldu. Sert kompakt bir takım ortaya çıktı. Yaratıcı oyun cu eksikliği var ancak yine de iyi bir çizgisi var takımın.

KANAT OYUNCUN GOL ATAMIYOR
Şampiyonluğa oynayan lig liderinin kanat oyuncularının golleri yok. Bu ilginç bir sıkıntı. Bekleri hücumcu olmasa daha da zorlanırlar. Bugün de hücum zenginliği fazla olmadı. Ancak rakibi oynatmayan özelliği maçı kazandırıyor.

GÖKHAN OLSA 5-6 OLMAZDI AMA...
Fenerbahçe 89. dakikada ıslıklandı. Fenerbahçeli şampiyonluk bekliyor ancak taraftar oynanan oyundan memnun değil. Şener-Gökhan olsa 5-6 olmazdı maç. Fener'in temel sorunu 10 numarası yok. Orta saha oyuncuları da benzer oyuncular. Beşiktaş Atiba-Oğuzhan'la oynuyor. Fenerbahçe Topal-Jozef. Bundan daha iyisi olmaz Fenerbahçe'de. Fizik iyiyken etkili oluyorlar. Top kayıpları olunca sıradan bir maç başlıyor.

HAMZAOĞLU'NUN BURSA'SI ZORLAR
Fenerbahçe'yi ikinci yarıda en çok zorlayacak takım Hamza Hamzaoğlu'nun Bursa'sı olur. Bursa yeni ve iyi takım. ÜSt üste maçlar kazanıyorlar.

ALVES VE KJAER PASLA ÇIKMALI
2-0'ın verdiği rahatlıkta stoperler Alves ve Kjaer pasla çıkıyordu ama 2-1'de uzun topa döndüler. Bu rahatlığı maç boyunca sürdürmeliler. Evinizde oynuyorsunuz. Topun değerini daha çok bilmelisiniz.

BEKLENMEYEN ŞEYLER OLDU
Kritik haftalara giriliyor. Hiç beklenmeyen şeyler oluyor. İlk yarıyı lider bitiren takım maç oynamadı henüz. Beşiktaş'ın antrenman ritmi de bozulmuştur. Mersin haftasında çok kasmadılar. Trabzon maçına iyi hazırlandılar ama sonrasında yine erteleme. Beşiktaş bundan sonraki kupa maçında as kadroyla çıkmalı. Maç temposunu hatırlamalı oyuncular.

GALATASARAY ARTIK İMKANSIZ
İki takım kaldı artık şampiyonluk için. Galatasaray imkansıza gitti artık. Aralarında 13 puan var. Fenerbahçe ve Beşiktaş benzer deplasmanlara gidecekler. İkisi de Başakşehir'e, Trabzon'a ve Galatasaray'a gidecek. Aşağı yukarı aynı zorlukta fikstürleri var ama Beşiktaş'ın iki maçı eksik artık.

F.BAHÇE DEPLASMANDA ZORLANIR
Bundan sonraki dönem daha puan kayıplı geçer. Devamlı kazananlardan ziyade özellikle deplasmanlarda kazanmaları daha zor olacak. Fenerbahçe içeride eleştirilse de kazanacaktır. Deplasmanda zorlanabilirler.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler