Rıdvan Dilmen patladı: "İnsanlar salak yerine konulmamalı"

Ntvspor'da yayınlanan %100 Futbol programında konuşan Rıdvan Dilmen, ligin 12. haftasında oynanan Mersin İdmanyurdu - Fenerbahçe maçını değerlendirdi.

Yayınlanma: 21.11.2015 - 19:40
Abone Ol google-news

Ntvspor'da yayınlanan %100 Futbol programında konuşan Rıdvan Dilmen, ligin 12. haftasında oynanan Mersin İdmanyurdu - Fenerbahçe maçını değerlendirdi.

Dilmen'in açıklamaları şu şekilde:

Mehmet Topal'ı ayrı yere koyuyorum. Bütün oyuncuların arasında en iyisiydi. Takımı öne doğru taşıdı. İki takımın attığı gollerde top 1 yerli gol atmış, Alper. Bugün Hasan Ali eklendi. Fenerbahçe fazlasıyla hak etti. Pereira şunu söylemelidi; "İkinci yarıda pozisyon verdik. Sizin istediğiniz gibi oynadık." Son 15 dakikada, Van Persie hariç doğru değişiklik yaparak takım artık topla, topsuz geçmeye başladı. Volkan oyunun son dakikasında herkes birbirine lütfetti, gol olmadı.

Van Persie moral arıyor

Pereira, takımın motivasyonunu iyi yapmış. Kadro problemini tespit edip önde basalım, nakavt edelim demiş. İlk defa bir deplasmanda tek kale oynadı. Van Persie etkili oynadı. Müthiş moralli. Rakibin gardı düşmüş. Geride de değilsin. Van Persie'yi kazanıyorsun artık, devam et. Van Persie şu anda moral arıyor. 'Bana top buralara gelirse gol de atarım, pas da veririm' diyor. Fenerbahçe böyle oynarsa atar.

Fernandao 45 gol atsa bile...

Van Persie, Barcelona'da iş yapar. Suarez'i keser demiyorum. Ceza alanında çok etkili olduğu için. Villareal'e almam, Barcelona'ya almam. Ben Luis Enrique olsam. Fernandao, 45 gol atsa yine Van Persie'yi alırım. Oyun bilgisi iyi. Barcelona kültürüne uygun. Fenerbahçe rakip dar alanda oynadı, etkili oldu. Mehmet Topal ve Hasan Ali de mükammel oynadılar.

Öyle başkanlık olmaz

Nurullah'a aferin. Kırmızı sonrası geldi Ozan'ı kaldırdı. Oyunculara gına gelmiş artık. Taraftarın en son tepki göstereceği isimler. Günah. Paranı alamayacaksın sonra idmana çıkmadın diye başkan 'Çıkmazlarsa çıkmasınlar' diyecek, olmaz. Türk futbolunun sorunu. Türkiye'de 5 kulüp şampiyon oldu 5'i de Avrupa'ya gidememe tehlikesi var. Maç kazansaydınız da para verseydik diyorlar. Öyle başkanlık olmaz ki. Böyle bir kaosta Fenerbahçe yakaladı rakibini.

Geceden gündüze döndü

Ozan'la Volkan'ı ilk 11 oynatarak değil, daha sonra oynatarak kullanmaya çalışıyor. Ama bu da oyuncuların zamanla psikolojisini bozabilir. Ozan'la Volkan'ın oynadığı bölümlere bakalım. Celtic, Ajax, Beşiktaş maçları, çok kolay bir şekilde rakip yarı alana gidebiliyor. Fenerbahçe'nin iki yönlü oynayabilecek oyuncusu var. Alper dinamik, Ozan dinamik, Volkan topla çok dinamik bir oyuncu. Sezon başı yaptığı olağanüstü yanlıştan dönmüştü hoca. 80 golü atar geçer diyordum ama sonra radikal bir karar aldı ve çok toplu bir takıma döndü. Geceden gündüze döndü. Biz de akşamüstü lazım diyoruz. O akşamüstü oyunun sonunda oldu.

2 tane kontra yiyecek

Topal sadece gol attırmadı takımı da çıkardı ileri. Kjaer'le Alves'e de iş düşmedi. Bloklar arası boşluk vardı ve korkuyordu. Şimdi takım halinde çıkıyorlar. Bugün pozisyon verdi ama 6 haftadır alamadığı galibiyet aldı ve son derece rahattı. Fenerbahçe iki tane kontraatak yiyecek. Sıfır pozisyon hüner demen için 7 tane de pozisyon yapman lazım. Fenerbahçeliler 2 tane pozisyon yiyelim ama gümbür gümbür de oynayalım diyorlar. Ondan parçalar gördük.

Trabzon maçında da muhtemelen bununla oynayacaktır. İçeride oynayacağı maçta Josef'i dinlendirip Ozan'ı oynatabilir. Volkan'ı da oynatabilir. Fernandao mutsuz giriyor oyuna. Antrenörün kötü idaresinden dolayı problemler oluyor. Sıra Ozan'la Volkan'da. Bir iki maç Ozan'ı kullanman lazım. Bu oyuncuları böyle kazanabilirsiniz. Ozan haftaya Trabzon maçında oynamayacağım diye düşünüyordur.

Salak muamelesi yapılmamalı

Fenerbahçe'nin iki tane iyi ve karakterli oyuncusu var. Yetenek ve çalışma birleşince şahane bir tablo çıkar ortaya. Aziz Yıldırım uzun yıllardır sezon içinde hoca değiştirmiyor. Alıyor hocasını basketbol maçına gidiyor, ben senin arkandayım diyor. Teknik direktörün güvende çalışabileceği bir ortam var. Türkiye'de futbol insanlarına salak muamelesi yapılmamalı. Artık antrenörlerin değişikliklerini falan da biliyorlar. Türkiye'de insanlar 10. yy'dan kalma değiller.

Çek kurayı oynat

Diego, Van Persie, Souza... Bu oyuncuları oturtmak da yönetme kabiliyetinden geçer. Görüyoruz ki Souza'yı oturmuyor. Kötü demiyorum ama Ozan da formda. Fenerbahçe'de Şener ve Hasan Ali Avrupa çapında iki bek gibi oynadı. Bu Gökhan'ı itti, Caner'i de itmeli. Taraftar artık 'Eyvah, Caner yok Hasan Ali' der mi artık? Şener, Caner, Gökhan, Hasan Ali'den çek kurayı oynat.

Hücum yaparak da savunma yaparsın

Ligin en çok faul yapan 2 takımı. Pereira, ofansif kalitemiz de gelişiyor diyor. Bunun takımın oraya gelmesi ile ilgisi var. İki maçta da sorunu sol bek çözdü. Forvet arkası Diego, bugünkü gibi oynayacak. sıfıra kadar inecek gerekirse. Hücum yaparak da savunma yaparsın. İspanya'nın en fit olduğu dönemlerde bile hiçbir orta saha oyuncusu atlayan, zıplayan oyuncular değildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler