Rıdvan Dilmen'den çarpıcı iddia: "Eğer Osmanlı'ya böyle oynarsa..."

Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nda 5. haftasında oynanan Gençlerbirliği - Beşiktaş maçını futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen değerlendirdi.

Yayınlanma: 21.09.2015 - 22:27
Abone Ol google-news

 

Spor Toto Süper Lig Hasan Doğan Sezonu'nda 5. haftasında oynanan Gençlerbirliği - Beşiktaş maçını futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen değerlendirdi.

NTV Spor'da yayınlanan %100 Futbol adlı programda konuşan Dilmen, "Mehmet Hoca hızlı oyuncularla gelmeye çalışıyor. Şenol Güneş bu maça hiç hazırlanmamış, takımı da hazırlanmamış. Necip'i oyuna al maçı kazan. Cenk'i ya da Mustafa'yı demiyorum. Necip girerse maç Beşiktaş lehine döner. İleri dörtlünün performansını artırmak için topun daha fazla kalması için Necip'in girmesi lazım. Oğuzhan yok. Tolgay ve Veli de yok. Sosa'yı geriye çekerek etkinliğini azalttı. Gomez'in de etkinliği azaldı" ifadelerini kullandı.

Dilmen, maçtan sonraki programda ise "Bence son dakikadaki Gençlerbirliği pozisyonunda penaltı yok. Gol pozisyonuna girmek için topun sizde olması gerek. Tehdit yememeniz gerek. Oranlar 2. yarıda Beşiktaş için belki artmıştır. Gençlerbirliği'nin hocası zaten maçın ilk devrede oynanmasını istiyordu. Bu takımın savunma yapma şansı yok. Cenk etkili oldu.İkinci yarıda Tolga'yı sadece rakip ceza sahasına kavgayı ayırmaya giderken gördük. Beşiktaş'ın ikinci yarı 5 pozisyonu var. Ankara'da rakım 1000'e yakındır, zor terlersin. Zor ısınırsın. Beşiktaş da geç ısındı maça. Taktik anlamında Beşiktaş'ın sevilen futbolu Necip sahada varsa olur. Atiba etkili oldu 2. yarıda, çünkü Necip oyuna girmişti. Şenol Güneş risk de aldı. Rhodolfo'yu çıkardı mesela. Gençlerbirliği kalecisi Hopf çok iyi toplar çıkardı, maçı getirdi. Bu maç 4 dakika filan uzamaz, bu maç en az 6 dakika uzar. Oyuncunun kafası patladı, kavgalar oldu, sakatlıklar oldu. Beşiktaş'ın isyan edebileceği şey oyunun az uzaması" şeklinde konuştu.

"Mario Gomez'in pozisyonu kırmızı kart"

Mario Gomez'in, Skulason ile olan pozisyonunu şimdi gördüm. Bence kırmızı kart görmeliydi Gomez. Fırat Aydınus, olduğu mesafeden sadece dirseğiyle dürttü diye görmüş ki sarı kart verdi.

"Necip oyunda yer almalı"

Necip çok üst düzey bir oyuncu olmayabilir ama taktik anlamında oyunda yer alması gereken bir oyuncu. Bugün hoca, orta sahayı doldurmaya başlayınca daha rahat hücum varyasyonları yapmaya başladı. Mersin maçında 2-1'ken Necip oyuna girdi, 5-2 oldu maç.

"Eğer Beşiktaş Osmanlı'ya böyle oynarsa..."

Beşiktaş, bu maçta oynadığı gibi Osmanlıspor'a karşı oynarsa Osmanlıspor, 4 ya da 5 kere karşı karşıya pozisyon yakalar.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon