Rusya spor bakanı F.Bahçe maçı için endişeli

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Lokomotiv Moskova ile eşleşmesinin ardından, iki ülke arasındaki gerginlik nedeniyle Rusya'da endişeler arttı.

Yayınlanma: 14.12.2015 - 17:11
Abone Ol google-news

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Lokomotiv Moskova ile eşleşmesinin ardından, iki ülke arasındaki gerginlik nedeniyle Rusya'da endişeler arttı. Rus Spor Bakanı Vitaly Mutko, eşleşme ile ilgili Rus haber ajansı ITAR-TASS'a açıklamalarda bulundu.

Lokomotiv taraftarlarına İstanbul'a gitmeleri yönünde çağrıda bulunan Mutko, "Fenerbahçe ile eşleşmemiz: 'kötü şans'. Ancak deplasmanda oynanacak maç için bilet almalısınız. Türkiye ile lişkilerimiz noktalanmadı. Bir seçeneğimiz olsaydı, oraya gitmek istemezdik. Ancak artık resmi bir takvim var, biz de bu takvime uymak zorundayız" ifadelerini kullandı.

"BİZE BİR GARANTİ VERİLMELİ"

Türkiye'den bir garanti beklediklerini kaydeden Spor Bakanı, "Resmi turnuvalarda, bir garanti verilmeli. Alt yaş kategorilerindeki takımlarımızın Türkiye'de oynadığı maçları izledim. Şu anda bir problem gözükmüyor" diye konuştu.

Rusya Spor Bakanlığı ve Rusya Futbol Federasyonu, bir süre önce takımlara çağrı yapmış ve ara dönemde Türkiye'de yapacakları hazırlık kamplarını iptal etmeleri konusunda uyarıda bulunmuştu.

Fenerbahçe ile Lokomotiv Moskova arasındaki ilk maç 16 Şubat'ta İstanbul'da, rövanş maçı ise 25 Şubat'ta Moskova'da yapılacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler