Rüyalarımı kurguluyorum

Ece Gürlü anlatmak istediğim konularda fotoğrafı araç olarak kullanıyor. Çünkü hayal dünyasına böyle can veriyor. Fotoğrafları yapacağı manipülasyona göre kurguluyor Zaten manipulasyon macerası da bir rüya defteri tutması ve bunları görünebilir hale getirmeyi dert edinmesiyle başlıyor.

Yayınlanma: 03.03.2014 - 12:08
Abone Ol google-news



-Ece Gürlü kimdir?
1988 yılında dünyaya ters gelerek yaşamıma İstanbul’da başladım. İki yıl önce Yıldız Teknik Üniversitesi Fotoğraf ve Video bölümünden bir sürü hayalle mezun oldum. O günden beri de bir hayal aleminde yaşıyorum.

-Fotoğrafta görmek istediğinle kurguyu birleştiriyorsun, nasıl bir çalışma yönteminiz var?
Anlatmak istediğim konularda fotoğrafı araç olarak kullanıyorum. Çekimden önce fikirlerimi çizip layout hazırlıyorum, fotoğrafları yapacağım manipülasyona göre kurguluyorum. Moda fotoğrafıyla da ilgilendiğim için son dönemlerde manipülasyonla moda fotoğrafını birleştirdiğim çalışmalar yapıyorum.

-Manipülasyon fotoğrafın ruhunu değiştiyor, gerçekliğini farklı bir boyuta taşıyor, sizin için karşılığı nedir?
Manipulasyonun bana keyif veren tarafı fotoğrafın ruhunu değiştiriyor olması zaten. Açıkçası fotoğrafı çekmekten değil değiştirmekten hoşlanıyorum diyebilirim. Manipulasyon maceram da tamamen bir rüya defteri tutmaya başlamam ve bunları görünebilir hale getirmeye çalışmamla başladı. Son zamanlarda bunu çekeceğim videolarla da geliştirmeyi düşünüyorum.

-Retouch nedir, ne değildir?
Retouch, fotoğraf üzerindeki düzeltmelerdir, yapılan işin içeriğine göre yoğunluğu değişir. Günümüzde reklam sektöründe fotoğraftan çok yapılan retouchlar ön planda ve sürekli geliştirilmesi gereken bir alan. Bir fotoğraf doğru bir retouchla muhteşem olabildiği gibi kötü bir retouchla da berbat hale gelebilir. Dolayısıyla bu, kişinin sürekli kendini geliştirmesi gereken bir alan. Ben de kendimi geliştirmeye çalışırken önceki çalışmalarımda yaptığım hataları görebiliyorum.

-Teknolojinin yoğunluğu fotoğraflarda hızla artıyor, farklı bir evrenin kapılarını açıyor bu da. Nedir bu konudaki düşünceleriniz?
Ben bu yoğunluğun artmasından çok memnunum, bu sayede herkesin zaten görebildiği şeyleri değil, göremediği ve düşünemediği şeyleri de görünür hale getirebiliyoruz. Fotoğrafta bu derece teknolojinin kullanılmasına karşı olan insanlara da saygım var fakat artık doğru işlere de yapılan ‘çok photoshoplu olmuş’ yorumunun bitmesi gerektiğini düşünüyorum.  Ben bu teknolojiyi, fotoğrafı sanata dönüştürme aracı olarak kullanıyorum.
www.ecegurlu.com


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler