Sadece futbol öğrenen hayatı ıskalar

Doğayla haşır neşir olan gençleri iyi birer sporcu olmak için yetişiyor.

Yayınlanma: 26.07.2017 - 18:47
Abone Ol google-news

Alışılmış usullerin dışına çıkarak ‘İyi birey, iyi vatandaş, iyi futbolcu’ yetiştirmeyi amaçlayan Cumhuriyet tarihinin en köklü takımlarından İzmir’in Altınordu kulübünün genç futbolcuları tarlalarda çalışarak süt sağdı, yumurta topladı. Sayısız sporcuyu Türk futboluna kazandıran kulüp, futbolun sadece futbol olmadığını belirterek futbolcuların zihinsel ve fiziksel gelişimini ön plana alıyor. Genç futbolcuların sezon öncesi ektikleri tarlada, kendi yetiştirdikleri ürünleri toplayarak tüketmesi, üretimin içinde olarak emek vermeleri büyük övgü topluyor. Tarlada ektikleri domateslerin, patlıcanların ve kavunların yetiştiğine şahit olan futbolcular bu kez de yumurta topladı, keçilerden süt sağdı ve inekleri besledi. Kulüpten yapılan açıklamada, “Sadece futbol öğrenen hayatı ıskalar. Bir çiçek büyüteceksin yetişmek ne demek öğrenmek için. Kendi sütünü sağıp yumurtanı da toplayacaksın” ifadesi kullanıldı.

 

Düşünen bireyler

Başkan Seyit Mehmet Özkan yaptığı açıklamada, “İyi birey, iyi vatandaş, iyi futbolcu sloganıyla farkındalıkları yüksek olan bireyler yetiştirmeyi hedefliyoruz. Çocuklarımıza üretimin ne olduğunu öğretmek, şehirleşmenin getirdiği yabancılaşma ile mücadele etmek için farkındalığı yüksek bireyler yetiştirmek istiyoruz. Çünkü yetişme çağındaki sporcuların büyüyen kentlerin içersinde doğayla bağı kopuyor ve sağlıklı bir gelişim imkânı bulamıyor. Bugün çocuklar sütün, yumurtanın, domatesin nasıl yetiştiğini bilmiyor. Çoçuklar doğayı hissederek büyümeli. Ancak bu şekilde sağlıklı bir beden gelişimi ve zihin gelişiminin önü açılabilir. Sağlıklı bir zihin gelişimi de fanatik olmaktan ziyade, açık fikirli ve sorgulayan bireyler olmayı getirir. Bizler futbolu bir meslek olarak görüyoruz. Kulübümüz için asıl önemli olan düzgün bireyleri yetiştirebilmektir” ifadelerini kullandı.

 

Yıldız fabrikası

Altınordu kulübünün yetiştirdiği bazı sporcular şöyle:

-Sait Altınordu: Altınordu’nun unutulmaz ismi Sait Altınordu 1926-1953 sezonunda top koşturdu. 16 yaşında Altınordu’ya giren efsane futbolcu 27 yıl aralıksız takımda oynadı ve hiçbir takıma transfer olmadı. FIFA’nın resmi bilgilerine göre, futbolcu aynı kulübün formasını giyerek önemli bir istatistiğe imza attı. Sait Altınordu 4 kez millî takım formasını sırtladı.

-Cengiz Ünder: Altınordu’nun altyapısından yetişen kanat oyuncusu Cengiz Ünder, M. Başakşehir’in ardından İtalyan devi Roma’da forma giyiyor.

-Çağlar Söyüncü: Altınordu’nun bir diğer yıldızı stoper pozisyonunda görev yapan Çağlar Söyüncü, Almanya Bundesliga ekiplerinden SC Freiburg’a transfer oldu. 21 yaşındaki futbolcu Altınordu’dan 2 milyon 500 bin Avro bonservis bedeliyle transfer oldu

-Berke Özer: Altınordu’nun 17 yaşındaki genç kalecisi Berke Özer, genç yaşına karşın yabancı kulüplerin takibinde.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler