Sağlık deposu kırmızı pancar

Prof. Dr. İbrahim Uslu, kırmızı pancarın, içerdiği vitamin ve mineraller bakımından enerji deposu olduğunu söyledi

Yayınlanma: 13.01.2014 - 16:18
Abone Ol google-news

Sağlığa en yararlı besinlerden biri olan ve A, B, C, P vitaminleri içeren kırmızı pancarın, mineraller bakımındanda çok zengin olduğunu belirten Uslu, "Fosfor,demir,magnezyum,potasyum, çinkove kalsiyum deposudur" dedi.

Saç dökülmesinide önlüyor

Kırmızı pancarın yüksek antioksidan etkisiyle başta kanser olmak üzere adeta binbir derde şifa olduğunu belirten Uslu, "Örneğin saçdökülmesi, sedef, egzama, ürtikerin önlenmesinde faydalıdır. Cildi güzelleştiren kırmızı pancar, kalp hastalıklarından da korur" diye konuştu. Uslu, şöyle devam etti: "Hazmı kolaylaştırır, kabızlığı yok eder, mide ağrısı ve ekşime sorunlarını anında giderir. Karaciğerin düzenli çalıştırması sebebiyle şeker hastalığını önler. Kansızlıkta ve demir eksikliğinde çok etkilidir. Havuç suyu ile eşit oranda karıştırılarak içilen pancar suyu, kısa sürede kan yapımına destek verir, alyuvar düzeyini yükseltir.''

Suyu da tansiyonu düzenliyor

Prof. Uslu, kırmızı pancarın kaynatılıp, suyunun içilmesi durumunda idrar söktürücü özeliği bulunduğuna dikkati çekti. Uslu şöyle konuştu: "Böbrek kumu dökmekte faydalıdır. Ayrıca hipertansiyon hastaları günde bir bardak kırmızı pancar suyu içmelidir. Günlük içilen bir bardak pancar suyu, 24 saat boyunca tansiyonu düzenler ve sinirleri yatıştırır." Kırmızı pancarın 15 dakikadan uzun süre pişirilmemesi gerektiğine işaret eden Uslu, suyu sıkılarak, çiğ veya rendelenmiş şekilde tüketilebileceğini, ayrıca turşusunun da yapılabildiğini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler