Dikkat! Her 2.5 dakikada bir kişi ölüyor!

Türkiye'de kalp hastalıklarından ölenlerin oranı trafik kazalarında ölenlerin 47 katı...

Yayınlanma: 04.05.2015 - 11:31
Abone Ol google-news

Türkiye'de her yıl gerçekleşen ölümlerin yüzde 48’inden bu hastalıklar sorumlu tutuluyor. Kalp hastalıklarından ölenlerin oranı trafik kazalarında ölenlerin 47 katı...

İnsan hayatını tehdit eden en önemli hastalık grubunun başında kalp-damar hastalıkları geliyor. Kalp-damar hastalıklarından ölüm oranının, tüm kanser olgularından 2 kat fazla olması sorunun büyüklüğüne işaret ediyor. Türkiye'de her yıl yaklaşık 250 bin kişiye kalp-damar hastalığı tanısı konuyor ve bunların yaklaşık 150 bininin yaşamını kaybettiği belirtiliyor. Prof. Dr. Bilal Boztosun, "Bu durum; toplum olarak kalp hastalıklarına karşı çok dikkatli olmamızı gerektiriyor" diyor.

YÜZDE 35’İN ÜSTÜNE ÇIKIYOR

Kalp-damar hastalıklarının görülme oranları Marmara, Karadeniz ve Doğu Anadolu Bölgelerinde yüzde 35’in üzerine çıkıyor. Kalp-damar hastalıkları en çok gelir düzeyi yüksek, endüstrileşmiş Kuzey Amerika, Kuzey ve Orta Avrupa ülkeleri ile Yeni Zelanda ve Avustralya’da görülüyor. Yunanistan, Yugoslavya ve İtalya gibi Akdeniz ülkelerinde görülme oranının gelir düzeyi yüksek ülkelerin üçte biri kadar olduğuna dikkat çekiliyor. Japonya gibi Asya ülkelerinde ise hastalığın görülme sıklığının çok düşük olduğu belirtiliyor. Kalp-damar hastalıklarıyla karşılaşma riski ileri yaşlarda artmakla birlikte bu sorunla bütün yaşlarda karşılaşılabileceğine dikkat çekiliyor. (Habertürk)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler