Beş ayda 1 milyon kişi grip oldu

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, grip vakalarının geçen yıllara göre azaldığını belirterek, Eylül ayından bu yana 1 milyon kadar kişinin hastalığa yakalandığını söyledi.

Yayınlanma: 11.01.2014 - 12:50
Abone Ol google-news

Bakan Müezzinoğlu, "Geçen yıl Eylül ve Mayıs ayları arasındaki gribe yakalanan vatandaş sayımız 6-7 milyon, Eylül ayından bugüne kadar gribe yakalanan vatandaş sayımız yaklaşık 1 milyonlara yeni geliyor" dedi.

Grip konusunda her yıl karşılaşılan bir durumun yaşandığını belirten Bakan Müezzinoğlu, Eylül ayından bu yana 1 milyon kişinin gribe yakalandığını açıkladı. Müezzinoğlu, "Bu Eylül ayından Mayıs ayına kadar, grip enfeksiyonu zaman zaman çıkışlar, inişler yapıyor. Geçen yıla göre bu zamana kadar yaşadığımız, geçen yıldan çok değil, daha az. Geçen yıl Eylül ve Mayıs ayları arasındaki gribe yakalanan vatandaş sayımız 6-7 milyon, Eylül ayından bugüne kadar gribe yakalanan vatandaş sayımız yaklaşık 1 milyonlara yeni geliyor. Mayıs ayına kadar bu şekilde devam edersek, bu sene 3 milyonlarda olacak. Şu anda 2012 ve 2013 grip periyodunda olağanüstü bir pozitif yok, tam aksine daha az bir grip muhataplığı var, ilaç sıkıntımız da yok" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler