Acil serviste renk farkı cep yakıyor!

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın acil servis hizmetlerinin ücretsiz olduğu yönündeki açıklamalarına karşın pek çok özel sağlık kuruluşunda acil servislerden ücret alınıyor.

Yayınlanma: 01.03.2018 - 22:29
Abone Ol google-news

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’ın acil servis hizmetlerinin ücretsiz olduğu yönündeki açıklamalarına karşın pek çok özel sağlık kuruluşunda acil servislerden ücret alınıyor. İzmir Tabip Odası üyesi Dr. Ergün Demir ile İstanbul Tabip Odası üyesi Dr. Güray Kılıç, hastanelerin ve eczanelerin, yetkililerin beyanlarına göre değil, SGK’nin Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) üzerinden işlem yaptıklarına dikkat çekiyor. SUT’a göre, acil servislerde kırmızı ve sarı alan muayenesine giren hastalardan ilave ücret istenmiyor. Yeşil alan muayenesine giren hastalardan ise yüzde 200’e varan oranda acil hizmet ücreti alınıyor. Bakan’ın açıklamaları doğrultusunda ücret alınmaması için SUT’ta değişiklik yapılması gerekiyor.

Teori ile pratik farkı

Demir ve Kılıç, “Ücret alınmamasının aksine acil işlemlerle, 24 saat sonra, hastaya/ hasta yakınına ‘Acil Halin Sona Ermesine İlişkin Bilgilendirme Formu’nun imza karşılığı verilmesi sonucu ilave ücret alınmasının yolu açıldı” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler