Saç ekimi sonrası doğal görünüm mümkün mü?

Doç. Dr. Erdem Güven saç ekim sonrası hakkında bilgi verdi.

Yayınlanma: 15.07.2014 - 11:18
Abone Ol google-news

Saç ekimi günümüzün en fazla ilgi uyandıran, en fazla tercih edilen estetik operasyonların içinde yer alır. Saçlar insanların dış görünümünü değiştiren özellikler arasında olduğundan, saç dökülmesi insanları çok fazla rahatsız eder. Özellikle erkekler saç dökülmesi konusunda daha fazla sorun yaşar. İnsanlar saç ekimi yaptırmak isteseler bile, bu uygulamanın nasıl yapılacağını bilmediklerinden genellikle başlarda çekimser davranabilirler. Saç ekiminin nasıl yapılacağını, bu sırada acı duyup duymayacaklarını, sonrasında nasıl bir görünüme sahip olacaklarını hep merak ederler.

Saç ekimi sonrasında kişiler istedikleri gibi bir görünüm elde edecekler mi?

Saç ekimi tıbbi açıdan yeterli bir merkezde ve bir uzman tarafından yapıldığında, sonuçların başarılı olması kaçınılmazdır. Çünkü saç ekimi öncesinde iyi bir planlama yapılarak, bu operasyon gerçekleştirildiğinde kişilerde doğal bir görünüm elde edilebilir. Yapılan saç nakli sonrasında kişiler kalıcı saçlara sahip olacağından, aslında bu çok önemlidir. Saçların doğal saçlar gibi görünmesi gerekir. Saç ekiminin amacı da budur zaten. Bu yüzden uygun bir merkezde yapılması gerekir. Bu sayede istenen her şey elde edilebilir.

Bunu yaptırmak isteyen kişiler saç ekimi öncesinde nasıl hazırlanmalıdır?

Bu kişilere tavsiyem öncelikle saç ekimi merkezini seçmeleridir. Zaten buradan sonra kendilerini merkez yönlendirecektir. Burada yapılacak muayene sonrasında, saç ekimi için bir planlama yapılacaktır. Kişinin saç kalitesi, saçlı ve saçsız alanlarının incelenmesi, fotoğraflarının çekilmesiyle saçların ön çizgisinin oluşturulması gibi pek çok çalışma saç ekimi öncesinde yapılmaktadır. Bunların sağlıklı bir şekilde yapılması, saç ekiminden sonra başarılı sonuçların alınmasını sağlayacaktır.

Saç ekimi kişilerde doğal bir görüntü verir mi?

Bu konu tamamen saç ekimi için yapılacak planlamaya bağlıdır. Burada yine iyi bir saç ekim merkezi ve uzman bir doktor seçimine geliyoruz. Çünkü iyi bir planlama demek ön çizginin deneyimlerle doğru belirlenmesinden geçer. Saçların ön çizgisi alınla saçlı alanın birleşiminin olduğu yerdir. Bu çizginin lazer pointer cihazıyla simetrik şekilde ayarlanması gerekir. Bu sayede ekilen saçlar doğal görünümde olacaktır. Deneyimli bir doktor bu çizgiyi ince saç telleriyle oluşturur. Kalın saç telleri potluk yapacağından, hoş bir görüntü vermez.

Saçsız alanlara nakil yapılacak saçlar hangi bölgelerden alınıyor?

Saçsız alanlara ekilecek saçlar genellikle iki kulak arasından alınır. Bunun nedeni bu alandaki saçların genetik olarak dökülmeme özelliğinin bulunmasındandır. Bu yüzden tercih edilir. Bu sayede saç ekiminden sonra dökülmeyen saçlara kavuşmak mümkün olur.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler