Özel hastanede normal doğum skandalı

İstanbul’da yaşayan 28 yaşındaki Hanife Kırca’nın, doktorların normal doğum ısrarı nedeniyle hayatını kaybettiği iddia ediliyor. Ailenin "Gerekirse sezaryen yapılsın" demesine rağmen suni sancıyla yapılan normal doğum sırasında anne Kırca aşırı kan kaybetti ve yoğun bakıma alındı. Anne kurtarılamadı; Ediz bebek, doğduğu gün annesiz kaldı.

Yayınlanma: 30.05.2018 - 20:26
Abone Ol google-news
<video:986458>

 

Doğum sonrası yaşamını yitiren Hanife Kırca

Bir yıllık evli Hanife ve Erdem Kırca çifti bebek bekliyordu. Anne Hanife Kırca, hamileliğin 40. haftasında doğum için İstanbul'daki özel bir hastaneye gitti. Aile sezaryen yöntemini önerse bile, doktorlar, suni sancıyla normal doğum yapılması konusunda ısrarcı oldular. Ediz bebek, 3 saatlik doğum sonrasında yüzünde morluk ve eziklerle dünyaya geldi. Anne ise kan kaybedince yoğun bakıma alındı ancak yaşamını yitirdi.

12 saatlik mücadeleden sonra yaşamını yitirdi

Show Haber'den Fulya Soybaş Işık'ın haberine göre Baba Erdem Kırca, eşinin kanaması olduğunu belirterek "Ebe hemşireler tampon yapılacağını söyledi. Doktorlar kanamayı durduramadı. Eşimin rahminin alınması gerektiğini söylediler. Ama uzman doktor yoktu. Gelmesi biraz uzun sürdü, biz de nerede kaldığını sorduk" diye konuştu. Anneye doğumdan saatler sonra müdahale yapıldı. Hastanenin farklı bir şubesine nakledilerek yoğun bakıma alınan Kırca’ya 8 ünite kan verildi. Ancak kanama bir türlü durdurulamayınca anne Kırca doğumdan 12 saat sonra yaşamını yitirdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler