Kalbi ikinci kez aynı hastanede attı

Erkut Ege, kalp nakli olup yaşama tutunduğu hastanede doktorları ve hemşirelerinin şahitliğinde evlendi. Çifte evlilik cüzdanını ise şehit oğlunun organlarını bağışlayan babası verdi

Yayınlanma: 08.06.2018 - 05:42
Abone Ol google-news

4 yıla yakın süredir kalp destek cihazı ile hayatını sürdüren 38 yaşındaki Erkut Ege, bir yıl önce doğum günü olan 3 Mayıs’ta, trafik kazasında şehit olan özel harekât polisi Emre Bağcı’nın bağışlanan organı ile kalp nakli oldu ve sağlığına kavuştu. Ege, bir yıl önce nakil olduğu hastanede bu kez nikâh masasına oturdu. Ameliyatını yapan doktorlar ile bağışçısı Bağcı’nın babasının şahitliğinde evlenen Ege, “Çok mutluyum, anlatılmaz bir duygu içindeyim. Uygun kalbin çıkması için beklerken hiç umutsuzluğa kapılmadım. Doktorların tam ‘bitti’ dediği anda bir mucize oldu ve uygun kalp bulundu. Organ bağışları artmalı, insanlar sevap işlemek istiyorsa organlarını bağışlasınlar” çağrısı yaptı. Erkut Ege, 4 yıl önce 34 yaşındayken kalp krizi geçirdi ve ardından yapay kalp destek sistemi ile yaşamını sürdürmeye başladı. Ege’nin sağlık sorunları bu süre içinde artarak devam etti. Hem İstanbul, hem de İzmir’de tedavi olup yoğun bakım servislerinde uzun süre tedavi gördü. Ege’nin hastalığı zaman içerisinde ilerledi ve nakil olmak için acil bekleme listesine alındı.

Samsun’dan geldi

Ege, geçen yıl doğum günü olan 3 Mayıs’ta bir telefon aldı. Yeni Yüzyıl Üniversitesi Gaziosmanpaşa Hastanesi’ne davet edilen Ege, uygun kalbin bulunduğunu öğrendi. Kalp, Samsun’da 27 yaşındaki Emre Bağcı’ya aitti. Vasiyeti sonucu ailesi tarafından organları bağışlanan ve 7 kişiye hayat veren Bağcı’nın kalbi, Erkut Ege’ye uygundu. Ege, Samsun’dan helikopterle gelen kalp ile nakil oldu. Operasyonunu hastanenin Kalp Nakli Merkezi Başkanı Dr. öğretim üyesi Mehmet Balkanay, Prof. Dr. Denyan Mansuroğlu ve Op. Dr. Oğuz Konukoğlu gerçekleştirdi. Sağlığına kavuşan Ege, nakilin ardından Bağcı’nın ailesiyle görüşmeye başladı. Bağcı’nın ailesi, kendi ailesi gibi oldu. Hatta, kız isteme töreninde Bağcı’nın anne ve babası da yer aldı. Ege 2. hayatında tüm hastalık sürecinde yanından ayrılmayan ve desteğini hiç esirgemeyen nişanlısı Hülya Elmacı ile dün hastanenin konferans salonunda gerçekleştirilen törenle evlendi. Nikâh töreninde, nakli gerçekleştiren hocalardan öğretim üyesi Balkanay, Prof. Dr. Mansuroğlu ve Op. Dr. Konukoğlu, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Demir Budak ile Emre Bağcı’nın babası Ahmet Bağcı nikâh şahidi oldu. Nikâh Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta tarafından kıyıldı. Nikâha katılanların duygusal anlar yaşadığı törende konuşan Erkut Ege, “Sağlığım çok iyi. Çok mutluyum, anlatılmaz bir duygu içindeyim. Kalp beklerken hiç umutsuzluğa kapılmadım” dedi.

‘Evladımın kalbinin sesini duyuyorum’

Çiftin nikâh şahitliğini yapan şehidin babası Ahmet Bağcı “Mutlulukları daim olsun. Kalbim heyecandan çıkacak gibi. Mutluluklar dilerim, bir kahraman evladımın kalbinin atış sesini duyuyorum, inşallah o da buradadır, o da bizi görüyordur. Böyle bir kahraman evladımla gurur duyuyorum” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler