Sanat ihaleyi geçemedi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Kültür Müdürlüğü tarafından geçen aralık ayında çıkılan ihale sonuçlandırılamadığı için bütün kültürel etkinlikler iptal edildi.

Yayınlanma: 04.02.2015 - 05:27
Abone Ol google-news

Cemal Reşit Rey (CRR) konser salonunda 1-16 Şubat tarihleri arasında dünyaca ünlü caz sanatçılarının katılacağı “Caz Şubatı” da iptal edilen etkinlikler arasında. İBB tarafından 18 Aralık 2014’te açılan ve 2015 yılındaki bütün kültürel etkinlikleri kapsayan ihaleye iki firma katıldı. Firmalardan birisi “aşırı düşük teklif verdiği için” ihaleden elendi. Elenen firmanın itirazı üzerine Kültür Müdürlüğü’yle yazışmalar devam ederken olan İstanbul’daki etkinliklere oldu. İBB’ye bağlı CRR’de ocak ayından bu yana program yapılamazken Jan Garbarek, Diane Schuur, Kelis, Terri Lyne
Carrington gibi dünyaca ünlü sanatçıların katılacağı “Caz Şubatı” da iptal edildi. CRR’nin internet sitesinden etkinlikle ilgili duyuru yapılmış olmasına rağmen iptal edilen festivalin ne zaman yapılacağı bilinmiyor.

Besteci, müzikolog Yalçın Tura’nın 80. yaşını kutlamak için ocak ayı başında, şef Rengim Gökmen yönetiminde Tura’nın eserlerinden oluşan senfonik program da bunlardan biriydi. Kutlamada Tura’nın 5. Senfonisi ilk kez, Viyolonsel Konçertosu ise ikinci kez seslendirilecekti.

Kültür Müdürlüğü’nden edindiğimiz bilgiye göre, “hizmet alımı” şeklinde düzenlenen ihalede süreç devam ediyor ve 5 Şubat Perşembe günü yasal süreç sonuçlanacak. Bir-iki hafta içerisinde ise ihale tekrar edilecek. Eğer itiraz eden firmayla sorun giderilmez ise İhale Kanunu’nun 21-b maddesine göre geçici olarak iki aylık süreyle geçen yılki ihaleyi alan firmayla yola devam edilecek. Sanat çevrelerinde ise normalde başvurulan bu yola neden şimdiye kadar başvurulmadığı konuşuluyor.

Birçok sanatçı turne programlarını yıllık yaparken yurtdışından gelecek sanatçıları bir festivalde buluşturmanın zorlukları ortadayken kültürel etkinliklerin diğer belediye hizmetleri gibi ihaleyle gerçekleştirilmesi tartışma konusu oldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler