Sanatta bu hafta

“Çağdaş Ustalardan Resim, Heykel ve Fotoğraf” sergisi 22 Eylül’e kadar Tem Sanat Galerisi’nde görülebilir. İşte haftanın diğer etkinlikleri...

Yayınlanma: 22.06.2015 - 09:29
Abone Ol google-news

SERGİ

İSTANBUL

- Çağdaş sanatın ikonik ismi Grayson Perry’nin “Küçük Farklılıklar” sergisi ve 20. yüzyılın çok yönlü fotoğrafçılarından Cecil Beaton’ın “Portreler”i 26 Temmuz’a kadar Pera Müzesi’nde.

- Mehmet Güreli’nin “Alope’nin Odası” adlı resim sergisi 20 Temmuz’a kadar Carré d’Artistes Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. (0 212 243 11 30)

- Bahar Akçura’nın resim sergisi 19 Haziran’a kadar İstanbul Sanayi Odaso Sanat Galerisi’nde görülebilir. (0 212 551 46 31)

- “Ressam ve Resim: Mehmet Güleryüz” adlı retrospektif sergi İstanbul Modern’de 28 Haziran’a kadar Süreli Sergiler Salonu’nda görülebilir. (0212) 334 7300

- “Ellerin Büyüsü” adlı resim ve heykel sergisi, 28 Haziran’a kadar İstanbul Odeabank O’Art’da görülebilir.

- Ahmet Vehbi Doğramacı, Ardan Özmenoğlu, Bahadır Yıldız, Burcu Aksoy, Çağrı Saray, Dilara Akay, Eda Gecikmez, Esra Carus, Fulya Çetin, Funda Alkan, Gülçin Aksoy, Kaan Kızılgün, Marry Moon, Melike Kılıç, Meltem Sırtıkara, Mustafa Pancar, Neriman Polat, Nilhan Sesalan, Özge Enginöz, Özge Topçu, Seçil Erel, Sıtkı Kösemen, Yeşim Ağaoğlu, Zuhal Aktan’ın yapıtlarının yer aldığı “İnce Ayarlı ve Çoğul” adlı sergi 1 Ağustos’a kadar Kuad Galeri’de sergilenecek.

- Gizem Akkoyunoğlu ve Orhan Yıldız’ın işlerini biraraya getiren “Gölgenin Hikâyesi” adlı sergi 25 Temmuz’a kadar Galerist yeni proje mekanı Studio’da sergilenecek.

- Lucien Arkas Özel Koleksiyonu’nda yer alan Art-Nouveau cam sanatının öncülerinden Emile Gallé, Daum Kardeşler ve René Lalique’nin eserleri 26 Temmuz’a kadar Antik Palace’da görülebilir.

- ‘Figen - Mehmet Baz Koleksiyon Sergisi II’ 16 Eylül’e kadar Ekol Sanat Galerisi’nde izlenebilir.

- Galeri İlayda 28 Haziran’a kadar Kerim Yetkin’in “Katmanlar/Layers” adlı solo sergisine ev sahipliği yapacak.

- Çağdaş Türk Sanatı’nın ustaları Halil Akdeniz, Bedri Baykam, Bubi ve Yusuf Taktak, “Dört Taraf” isimli sergiyle Mine Sanat Galerisi Bodrum Yalıkavak Palmarina’da...

- Akademililer Sanat Merkezi sanatçılarının sergisi “İçerdekiler” 4 Temmuz’a kadar Akademililer Sanat Merkezi’nde görülebilir.

- Kasım Adıgüzel Atila Aktürk, Ramazan Altundağ, Andy Cano, Tülin Erkal, İlker Kayalı, Gülay Yüksel’in “Ben Küçükken Düş Görürüm” adlı karma sergisi 9 Eylül’e kadar Vino Steak House’da görülebilir. (Tütüncü Mehmet Efendi Cad. No:1/1 Göztepe-İstanbul- 0 216 363 02 03)

- Neslihan Özgenç’in “Cümbüş-ü Alem” adlı sergisi 27 Haziran’a kadar Derinlikler Sanat Merkezi’nde. (0 212 291 82 55)

- Aziz Nesin’i edebiyatı, mizahı, hayat görüşü, politik duruşu ve geleceğe bıraktıkları açısından daha yakından tanıtmak amacıyla Nesin Vakfı tarafından düzenlenen “Ömrüne Sığmayan Adam: Aziz Nesin 1915-2015” adlı sergi bugün açılıyor. Sergi 16 Temmuz’a kadar Tophane’deki Tütün Deposu’nda görülebilir.

- Arman Suciyan, Yavuz Ergun, Nejla Güvenç, Neşe Çoğal, Güneş Özmen ve Tan Taşpolatoğlu gibi sanatçı ve tasarımcıların katıldığı “Maddenin Halleri III” sergisi 5 Eylül’e kadar ARMAGGAN Art & Design Gallery’de görülebilir.

- Sevilay Ökçe’nin “Boğuntu” isimli heykel sergisi Venüs Sanat Galerisi’nde sanatseverler ile buluşuyor. 23 Haziran’da açılacak sergi, 30 Haziran tarihine kadar ziyaret edilebilecek.

- Z.K. Tsereteli’nin “Paletin Yüreği” adlı sergisi 26 Temmuz’a kadar MSGSÜ Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde ücretsiz olarak ziyaret edilebilir.

- Yaprak Ece Kocabaş’ın resim sergisi, 22 Haziran’a kadar Bindallı Sanatevi’nde görülebilir.

- 3 genç küratör, Esra Özkan, Gencer Uçar ve Merve Balcıoğlu’nun düzenlediği Sen Meşgulsün Galiba..! sergisi 17 - 30 Haziran tarihleri arasında Galeri/Miz’de izlenebilir.

- ‘En Havalı Kareler Fotoğraf Yarışması’ bu yıl ‘Kıyı kıyı İstanbul’ temasıyla düzenlendi. Yarışmada derece alan eserler 20 Haziran-10 Temmuz tarihleri arasında ise İFSAK’ta sergilenecek.

- Ardan Özmenoğlu, Yiğit Yazıcı, Alper Bıçaklıoğlu, Saliha Yılmaz, Seydi Murat Koç’un yapıtlarının yer aldığı “Summer Collective” sergisi Artnext İstanbul’da yarın açılacak ce 8 Ağustos tarihine kadar görülebilecek.

- Bugün açılacak “Çağdaş Ustalardan Resim; Heykel ve Fotoğraf” sergisi 22 Eylül’e kadar Tem sanat Galerisi’nde görülebilir. Sergide Adnan Varınca, Gökşin Sipahioğlu, Ömer Kaleşi, Alecos Fassianos (Yunanistan), Nevin İşlek, Güngör İblikçi, Yuri Kuper (Rusya), Hale Sontaş, Mehmet Güler, Zeki Fındıkoğlu, Hüseyin Ertunç, Abdulkadir Öztürk, Angelos Panayiotidis (Yunanistan), Fuat Acaroğlu, Gülden Artun, Nur Özalp, Talat Enlil, Devabil Kara ve Özlem Özkan’ın eserleri yer alıyor.

- 24 Haziran’da açılacak ‘Koalisyon’ adlı sergi 8 Ağustos’a kadar D’art Gallery’de görülebilir. Sergiye katılan sanatçılar: Agâh Barış Can Aksakal, Ahmet Nejat Birdevrim, Alev Oskay, Aslı Aydemir, Ayla Yüce, Aynur Karakaş Karaağaç, Ayten Akbayram, Banu Bal, Betül Demir Karakaya, Birnur Derya Geylani, Bodrum Sağlık Vakfı, Burcu Ovacık, Ece Erdoğmuş, Elif Çete, Emre Tosun, Gökçe Özer, Gülşen Kıbrıslı, Havva Eker Aktaş, İnci Ekinci, Kadir Sevim, Lütfü Uzundağ, Mehmet Sümbelli, Müge Eryılmaz, Nevin Taşkıran Kaçmaz, Nevin Yici, Pınar Genç, Sara Aji, Sevim Çizer, Sibel Sicimoğlu, Sinan Avinal, Süreyya Acar, Şenay Akkurt, Şener Çelik, Tarık Kartal, Teppei Yamashita, Toygan Eren, Tülin Öztürk, Türkan Beken Turgal, Ümit Can Gören, Yeliz Saydan, Yeşim Bayrak.

- Ümmet Karaca’nın resim sergisi bugün açılıyor. İstanbul Sanayi Odası Sanat Galerisi’nde yer aacak sergi 4 Temmuz’da sona erecek.

- Art Maya GALLERY, 12 Temmuz’a kadar sürecek sergiyle Hatice Aras, Hasan Mutlu ve Ayten Akbayram’ı ağırlıyor.

MÜZİK

İSTANBUL

- Orquesta Buena Vista Social Club ® ‘Adiós Tour’ 26 Haziran’da saat 21.15’te Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde konser verecek.

- Bülent Ortaçgil ve Birsen Tezer konseri 25 Haziran’da saat 21.30’da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde.

- Şebnem Ferah 27 Haziran’da saat 21.30’da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde konser verecek.

- MFÖ konseri 24 Haziran’da saat 21.30’da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde.

- Moskova Solistleri: Yuri Bashmet - Daniil Trifonov konseri bugün saat 21.00’de Aya İrini Müzesi’nde.

- İtalya Yansımaları Consonus Ensemble 25 Haziran’da saat 21.30’da İzmir Efes Celcus Kütüphanesi’nde konser verecek.

- Çağdaş Seslenişler Ensemble - Sagittarius Vokal Topluluğu bugün saat 21.30’da İzmir Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde.

TİYATRO

İSTANBUL

- Genco Erkal’ın uyarladığı, yönettiği ve Tülay Günal ile oynadığı “Yaşamaya Dair” adlı oyun, 27 Haziran’da saat 21.00’de Ali Paşa Han’da sahnelenecek.

- Birol Güven’in kaleme aldığı, Galip Erdal’ın yönettiği “Yatak Odası Diyalogları” adlı oyun, 24- 26 Haziran’da saat 22.00’de “Aliağa’da Ramazan 2015” etkinlikleri kapsamında İzmir Aliağa Açıkhava Tiyatrosu’nda.

- Firuze Engin’in yazdığı, Berfin Zenderlioğlu’nun yönettiği “Cambazın Cenazesi” 23 Haziran saat 20.30’da ikincikat, Karaköy’de sahnelenecek.

- Kaan Erkam’ın yazıp oynadığı aşkla dalga geçen “Kadınlar Erkekler İlişkiler ve Çelişkiler”, 27 Haziran saat 20.30’da Oda Tiyatrosu’nda sahnelenecek.

- Sami Berat Marçalı’nın yönettiği “Üst Kattaki Terörist”, 25 Haziran saat 20.30’da İkincikat, Karaköy’de.

- Sumru Yavrucuk’un tek kişilik komedi oyunu “Shirley” Bodrum Gümüşlük Akademisi kapsamında 26 Haziran saat 21.30’da seyirci ile buluşacak.

- Sunay Akın’ın “İki Kitap Bir Heves” adlı gösterisi 24 Haziran saat 21.30’da İzmir Bornova Açıkhava Tiyatrosu’nda gerçekleşecek.

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler