Sandıkların kapanmasının ardından İmamoğlu'ndan ilk açıklama

CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu oy verme işlemlerinin bitmesinin ardından CHP Seçim Koordinasyon Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.

Yayınlanma: 31.03.2019 - 17:31
Abone Ol google-news



Yeren Seçimler için oy kullandıktan sonra CHP seçim koordinasyon merkezinden seçimi takip etmeye başlayan Ekrem İmamoğlu ve Canan Kaftancıoğlu, İstanbul’daki sürecin huzurlu ve sakin ilerlediğini belirterek, “ Bu sürecin aynı şekilde devam etmesini ve sıkıntısız bir şekilde neticelenmesini umuyoruz. Yurttaşlarımız bilgilendirmeye devam edeceğiz.” dediler.

CHP İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İbBb) Başkan adayı Ekrem İmamoğlu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu oylarını kullandıktan sonra saat 15.00’da Seyrantepe’deki seçim koordinasyon merkezine gelerek seçimleri takip etmeye başladılar. Saat 17.00’da sandıkların kapanmasıyla, heyecanlı bekleyiş başladı. Oy verme işleminin sona ermesiyle gazetecilerin karşına çıkarak açıklama yapan Canan Kaftancıoğlu ve Ekrem İmamoğlu süreçle alakalı bilgilendirerek, hayatını kaybeden yurttaşlara Allah’tan rahmet diledi. İlk olarak konuşan CHP İstanbul il Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Bugün 31 Mart yerel seçimleri için İstanbul’da 31 bin 124 sandıkta oy kullanıldı ve oy verme işlemi sona erdi. 10 milyon 560 bin 958 seçmeni bulunan İstanbul’umuzun şuan sahadan aldığımız verilere göre seçime katılım oranı oldukça yüksek görünüyor. İlerleyen saatlerde netleşecek. Katılımla ilgili sizlere bilgi vereceğiz. Öncelikle İstanbul’da oy veren ve seçime katılan tüm görevlilerimize teşekkür ediyorum. İstanbul’da oy verme işlemini hızlı bir şekilde tamamladık. Ama ne yazıkki memleketin kimi bölgelerinden bir takım ölüm haberleri geldi. Hiçbir seçimin, oyun bir insan canından önemli olmadığının altını çizerek hayatını kaybeden tüm yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet diyoruz. İlerleyen saatlerde sandıklar açılmaya başladığında sizlere belirli aralıklarla bilgi vereceğim. İstanbul’da gayet sakin ve huzurlu bir şekilde yürütüğümüz süreci sandıklar açılmaya başladıktan sonra da kontrollü bir şekilde devam ettireceğiz” dedi.

Ekrem imamoğlu da süreç içinde huzur dilediğini söyleyerek, “Daha fazla üzücü olaylar yaşamayalım. Bu bir yerel seçim ve günün sonunda bir netice ortaya çıkacak. Üzücü olayları hiçbirimiz duymak istemiyoruz. Dileğimiz huzur. Öncelikle Güzel bir seçim ortamı geçiyor İstanbul genelinde. Bu sürecin aynı şekilde devam etmesini ve sıkıntısız bir şekilde neticelenmesini umuyoruz. Buradan vatandaşlarımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz. Vatandaşımızın İstanbul’la ilgili bilgi almasını istiyoruz. Özellikle ifade edelim ki il başkanımız başta olmak üzere vatandaşlarımızın katılımıyla kontrol altında olan süreci gerekli olduğu anlarda sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz . Şimdiden istanbulumuza hayırlı olsun” dedi.


“İl başkanımızla omuz omuzayız”

Açıklamanın ardından Kaftancıoğlu ve imamoğlu gazetecilerin sorularını yanıtladı. Gazetecilerin sorduğu “Sandıktan çıkan sonuçları toplamak adına sizin bir çalışmanız var mı? Özellikle sandık başındaki görevlilerle koordinasyonu nasıl sağlayacaksınız?” soruya Kaftancıoğlu, “Şuanda arka bölümde 120 görevli arkadaşımız ilçelerden gelen sonuçları toplayacaklar ve belirli aralıllarla sizlere bilgisini vereceğiz. Yine ilçe başkanlıklarımızda olan 31 ilçe başkanlığımızda kurulan sistemle görevli arkadaşlarımızla sizlere iletmeye çalışacağız. Sizlere en doğru bilgiyi olabildiğince hızlı bir şekilde vermek istiyoruz İstanbul halkının içi rahat olsun. En doğru bilgiyi, belirli aralıklarla size ileteceğiz” dedi. Gazetecilerin “seçimi başka yerde takip edeceksiniz diye iddialar var. Seçimi koordinasyon merkezinde mi takip edeceksiniz” sorusuna İmamoğlu, “koordinasyon merkezindeyiz. Kontrol edeceğimiz alanlar olabilir. İl başkanımızla yanyanayız, omuz omuzayız. inşallah sizi süreçle ilgili bilgilendireceğiz” yanıtını verdi


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler