Sarkis iki ülkeyi buluşturacak

56. Venedik Bineali’nde sanatçılar Türkiye ile Ermenistan arasında köprü olacak

Yayınlanma: 03.02.2015 - 22:05
Abone Ol google-news

Bu yıl 9 Mayıs-22 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek 56. Venedik Bineali’nde, Türkiye ve Ermenistan pavyonlarındaki sanatçılar, 1915’in 100. yılında, iki ülke arasında kültür köprüsü kuracak. Ermenistan pavyonunda, diğer ülkelerden Ermeni sanatçılarla birlikte, Türkiye’den Sarkis ile Hera Büyüktaşçıyan’ın eserleri sergilenirken, Türkiye pavyonu da Sarkis’e ayrılacak.

Sarkis’in yeni eserlerinin yer alacağı Türkiye pavyonunun küratörlüğünü, Hollanda’da Witte de With Center for Contemporary Art’ın direktörlüğünü yürüten Defne Ayas üstlenecek. Serginin kapsamı önümüzdeki hafta yapılacak toplantıyla duyurulacak. Resimden enstalasyona farklı disiplinlerde eserler üreten Sarkis’in yapıtları, bugüne kadar Centre Georges Pompidou (Paris), Guggenheim
Müzesi (New York), Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris (Paris) gibi önemli merkezlerde sergilendi.

Küratörlüğünü Adelina Cüberyan von Fürstenberg’in üstlendiği, 1915’in 100. yılı nedeniyle Diyasporalı sanatçılara ayrılan Ermenistan pavyonunda ise 14 sanatçıyla birlikte, Türkiye’den Sarkis
ile Hera Büyüktaşçıyan’ın yapıtları sunulacak. Ermeniler için simgesel anlamı olan San Lazarro Adası’ndaki Mekhitarist Manastırı’nda bulunan pavyonun kavramsal çerçevesi “Ermenilik” olarak belirlendi.

Sergideki diğer sanatçılar arasında Haig Aivazian (Lübnan/Fransa); Nigol Bezjian (Suriye/ABD); Mekhitar Garabedian (Belçika); Aikaterini Gegisian (Yunanistan) ve Melik Ohanian (Fransa) gibi isimler yer alıyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler