‘Sarraf’ları kurtarma anayasası’

İstanbul’da Sancaktepe ve Sultanbeyli’de ‘Hayır’ çalışması yapan CHP heyeti, anayasa değişikliğinin ülkedeki yolsuzlukları aklamaya yönelik olduğunu vurguladı.

Yayınlanma: 04.04.2017 - 21:30
Abone Ol google-news

CHP İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin, Barış Yarkadaş, Enis Berberoğlu, Mahmut Tanal ve İlçe Başkanı Murat Kantekin dün Sultanbeyli ve Sancaktepe’de “Hayır” için saha çalışması yaptı. Yeni anayasanın tek adamlığı getirdiğini ve ülkedeki yolsuzlukları aklamaya yönelik olduğunu savunan Tekin, “Bu Türkiye’yi soyan 8 bin kişiyi kurtarma anayasasıdır. Rıza Sarraf’ları, arsaları parsel parsel satanları kurtarmak için yapılan bir anayasadır. Halkımız buna dur diyecektir” dedi.

Gürsel Tekin, Hayır çalışmaları kapsamında Sultanbeyli ve Sancaktepe saha çalışması öncesinde CHP Sultanbeyli İlçe Binası’nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Adil Öksüz’ün bulunması durumunda darbe girişiminin tüm detaylarının ortaya çıkacağını söyleyen Tekin, “Adil Öksüz bulunursa darbe girişiminin detayları ortaya çıkacak. Çıkmışlar bizim genel başkanımıza Adil Öksüz hakkında ABD’den mail geldiğini söylüyorlar. Olmayanları izleyip takip edene kadar Adil Öksüz ve darbecileri takip edip yakalayın” diye konuştu.

CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt’un açıklamalarının sorulması üzerine Tekin, “Milletvekilimizin cümlelerine baktığımızda orada emperyalist ülkeler ve egemen güçlerden bahsediliyor. Asıl amaçları milletvekilimizi infaz etmek. Ama evet de çıksa, hayır da çıksa biz bu ülkenin insanlarıyla kol kola gezeceğiz” dedi.

Gergin ve sessiz

İlçe binasındaki açıklamanın ardından CHP’liler sahaya çıkarak hayır çalışması yürüttü. Muhafazakâr ve Kürt seçmenin yoğun olarak yaşadığı Sultanbeyli’de seçim ortamı biraz sessiz ve gergin geçiyor. Meydanda AKP, MHP ve CHP çalışmalarını rahat yürütürken HDP’nin ise referandum çalışmalarını polis denetimi altında yürüttüğüne tanık olduk. CHP’liler bütün siyasi partilerin standına giderek başarı dileklerinde bulunurken evet oyu verecek olanları ikna etmek için uğraştı. Sultanbeyli’deki saha çalışmasında AKP ile HDP seçmeni arasındaki zaman zaman yaşanan gerilimlere de tanık olduk. CHP’li Hüsnü Bozkurt’un sözlerini hatırlatan bir AKP’li inadına evet vereceğini söyledi. Bunun üzerine hayır oyu vereceğini söyleyen bir HDP seçmeni ise “Ülke kan gölüne çevirilmiş, her yerde işsizlik var. Neye evet diyeceğiz” diye tepki gösterdi. AKP’li seçmenin de karşılık vermesi üzerine kısa süreli gerginlik yaşandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon