'Savcı olacak kadar mı aldatıldın'

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Harp Akademileri Komutanlığı’nda yaptığı konuşmada, “paralel yapının kendisini aldattığını” söylemesine tepki geldi.

Yayınlanma: 20.03.2015 - 19:57
Abone Ol google-news

Soruşturma aşamasında yaşamını sonlandıran Yarbay Ali Tatar’ın ağabeyi Ahmet Tatar, “Davalara savcı olacak kadar mı aldatıldın?” diye sordu. Avukat Hüseyin Ersöz ise “Eğer samimiyse, suç duyurusunda bulunması ya da açılmış davalara müdahil olması lazım” dedi.

Erdoğan’ın birgün “ak” dediğine ertesi gün “ kara” diyebildiğine dikkat çeken Tatar, “Harp Akademileri’nde askerleri görünce ‘aldatıldık’ diyor. Davalara savcı olacak kadar mı aldatıldın, ne istedilerse verdik diyecek kadar mı aldatıldın, kendi zırhlı aracını savcı Zekerya Öz’e verecek kadar mı kendini kattın bu işe?” diye konuştu.

Bu davalara en başından beri inanmayan insanların darbecilikle suçlandığını anımsatan Tatar, “İlk günden bu davaların yalan davalar olduğunu haykırdık, ama kendisine duyaramadık” dedi. Erdoğan’ın “hukuka saygı gereği sustuk” değerlendirmesine de tepki gösteren Tatar, “Daha dün sarayın için çıkan yargı kararı için ‘yıkabilecek biri varsa gelsin yıksın’ dedi. Samimiyet testi bunlarla oluyor” değerlendirmesini yaptı. Kardeşinin yanı sıra davalar nedeniyle yaşamını yitirenlerin olduğunu belirten Tatar, bu ailelerin hiçbirine başsağlığı dilenmediğine de dikkat çekti.

Ergenekon ve Balyoz davalarında birçok sanığın avukatlığını yapan Hüseyin Ersöz, “Aldatıldığını düşünüyorsa hemen suç duyurusunda bulunması lazım” dedi. Erdoğan’ın öncelikli olarak kim ya da kimler tarafından aldatıldığını açıklaması gerektiğini belirten Ersöz, şöyle konuştu: “Devletin başını temsil ettiği için kurumsal anlamda bir girişimde bulunulması gerekir. Kendisine aldatıcı bilgi veren kişiler hakkında suç duyurusunda bulunması gerekir. Erdoğan’ın söyleyeceklerinin faaillerin ortaya çıkarılması kapsamında belirleyici olabilir.”

Hukuka aykırılıkları 2008 yılından bu yana dile getirdiklerini, HSYK, Başbakanlık ve Adalet Bakanlığı’na çok sayıda buna ilişkin başvuru olduğunu belirten Ersöz, “Keşke Erdoğan, başbakan olduğu dönemde kendisine iletmiş olduğumuz bu bilgi ve belgeleri değerlendirseydi. Böylece yaşanan mağduriyetler aldatılmak boyutuna ulaşmazdı” değerlendirmesini yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler