SDP'den önerge: Bırakılsınlar

Hükümet ortağı Sosyal Demokrat Parti Kongresi’nde Dündar ve Gül’ün serbest bırakılmasını talep eden önerge kabul edildi.

Yayınlanma: 12.12.2015 - 23:36
Abone Ol google-news

Almanya’da hükümet ortağı Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) Büyük Kongresi’nde, Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcimiz Erdem Gül’ün serbest bırakılmasını talep eden önerge, delegelerin oybirliğiyle kabul edildi. Önergede, Alman hükümetinin, tutuklu gazetecilerin serbest bırakılması ve muhalif basına yönelik baskıların sona erdirilmesi için girişimlerde bulunması tavsiyesi de yer aldı.

 

Gabriel seçildi

Almanya’da hükümet ortağı Sosyal Demokrat Parti’nin (SPD) genel başkanlığına Sigmar Gabriel’in yeniden seçildiği Büyük Kongresi’nde, çok önemli bir önerge de kabul edildi. Fransa Devlet Başkanı Hollande’ın yanı sıra Avusturya, İsveç ve çok sayıda AB’li parlamenterin katıldığı kongrede, SPD delegeleri tarafından Erdem Gül ve Can Dündar’ın tutukluluğuna son verilmesine ilişkin önerge verildi. CHP’den Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu adına, Genel Başkan Yardımcısı Sencer Ayata’nın katıldığı toplantıda, söz alan delegeler Gül ve Dündar’ın tutuklanmasına tepki gösterdi.

 

Hukuk kuralları

Verilen önergede, “Basın ve düşünce özgürlüğünün en temel insan hakkı” olduğuna vurgu yapılarak, “Basın ve düşünce özgürlüğü demokratik rejimler için tartışılmaz haklardır. Bu özgürlükler Dündar ve Gül için de geçerlidir. SPD söz konusu demokratik hakların çiğnenmesinden rahatsızlık duymaktadır. Türkiye Cumhuriyeti hükümetini hukuk devleti kurallarının dikkatle uygulanmasına davet etmektedir” görüşüne yer verildi. Alman hükümetine de Dündar ve Gül’ün serbest bırakılması ve uygulanan baskıların sona erdirilmesi talebi de önergede “Alman hükümeti Türkiye ile ilişkilerinde gazetecilerin serbest bırakılması konusunu izleyecektir. Temel haklardan olan basın ve fikir hürriyetinin sağlanmasını talep etmektedir” denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler